ZETApress

hírportál

Szülinapos kapitányunk

Nem tervez jelentős változtatásokat a kezdőcsapatban a csehek elleni holnap esti felkészülési mérkőzésen Marco Rossi, labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya – derült ki Telkiben.

Az olasz szakember 59. születésnapján a nemzeti csapat edzőközpontjában tartott déli sajtótájékoztatóján elmondta, hogy folyamatosan kapcsolatban van a klubokkal, amelyek ha elengedik a válogatottba a játékosokat, akkor onnantól kezdve a szakmai stáb döntése, hogy pályára lépnek-e vagy sem.

Megértem, hogy a szurkolókat érdekli, Szoboszlai Dominik játszik-e. A Liverpoolban négy meccsen lépett pályára úgy, hogy le sem cserélték, nem látom annak akadályát, hogy a válogatottban csapatkapitányként ne így legyen vele. Persze dönthetek másképp, de hangsúlyozom, a válogatottnál nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés, mi egy csapatot építünk fel nemcsak a jelen, hanem a jövő számára is. Minden egyes alkalommal Magyarországot képviseljük, mindig igyekszünk a lehető leginkább versenyképes csapatot a pályára küldeni – nyilatkozta Marco Rossi köszönetet mondva mindenkinek, aki felköszöntötte a születésnapján.

Külön öröm, hogy ez a rengeteg üzenet a közösségi médiában nem egy meccs után érkezett, ez is kifejezi a magyarok szeretetét irányomba – mondta a tréner hozzátéve, nem tervez jelentős változtatásokat az elmúlt időszakban pályára lépő kezdőcsapatban. A kapuban ezúttal is Dibusz Dénes kezd majd. Ahogyan Belgrádban Kata Mihály pályára küldésével tette, úgy elképzelhető, hogy a Puskás Arénában is avat majd újoncot, persze ennek megvannak a feltételei.

Lang Ádám képviselte a játékosokat a sajtótájékoztatón, aki a csütörtök esti belgrádi diadalon a győztes gólt készítette elő Willi Orbán találatához. A ciprusi Omonia Nicosia védője elárulta, már tegnap felköszöntötték a szövetségi kapitányt, a csapat énekelt az olasz szakembernek és egy kis magyaros tál is az asztalra került.

A csehek elleni holnapi meccsről a 30 éves hátvéd elmondta, hogy felkészülésről van szó, de nem szeretnék megszakítani jó sorozatukat, ezért ugyanolyan komolyan és nagy elánnal készülnek, mint bármelyik tétmeccsre. – Ahogyan évek óta mindig, nagyszerű a hangulat a csapatnál, persze a munkát ugyanúgy beletesszük, ez pedig az eredményekben meg is mutatkozik. Rossi mester érkezése egy olyan pozitív mentalitást hozott a válogatotthoz, aminek köszönhetően elkezdtünk bízni magunkban, és egy olyan közösség alakult ki, ahol mindenki számíthat a másikra, hiszen lehet, hogy egy hiba után a következő pillanatban már az az ember segíthet a csapaton – jellemezte a Rossi-érában kialakult hangulatot játékosunk.

Csalódottan érkeztek vendégeink

A csütörtöki otthoni Albánia elleni 1:1-es pontvesztést követőn csalódottan érkeztek hozzánk a cseh focisták, akikkel holnap felkészülési meccset játszunk. Az E-selejtezőcsoport félidőjében 1. Csehország 8, 2. Albánia 7, 3. Lengyelország 6, 4. Moldova 5, 5. Feröer-szigetek 1 ponttal. Jaroslav Silhavy 61 éves szövetségi kapitányuk a kora esti sajtótájékoztatóján elmondta, még sokáig élni fog bennük a meccs, és nehezen dolgozzák fel az albánok elleni döntetlent, de nem szabad rágódniuk a múlton!

Már a jövőre kell fókuszálnunk. Bízom benne, hogy sikerül kijavítanunk a hibáinkat, hiszen továbbra is szeretnénk elérni a céljainkat! – nyilatkozta a sajtószobában a szakember hozzátéve, a szélesebb keretből több játékosnak is szeretne lehetőséget adni, és várhatóan valamelyik cserekapus is bizalmat kap. Vannak apróbb sérülések, így a támadó Tomás Cvancara minden bizonnyal kihagyja a találkozót. A tréner kiemelte, hogy a magyarok legnagyobb sztárja természetesen Szoboszlai Dominik, ugyanakkor az elmúlt időszakban az együttes csapatként ért el olyan fantasztikus sikereket mint az angliai 0:4 vagy a németországi 0:1 és a csütörtöki belgrádi 1:2. A Népstadionban szereplő Patrizio Stronatival csak általánosságban beszélt az összecsapásról, a felcsúti játékos is megerősítette abban, hogy Magyarországon minden válogatott meccs egy igazi ünnep, és nagyszerű hangulat várható a Népstadionban.

Jakub Brabec válaszolt az újságírói kérdésekre a cseh játékosok közül. – Sajnos nem ideális most a hangulat, hiszen rendkívül fontos volt számunkra az Albánia elleni összecsapás az E-csoportban, de nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna – nyilatkozta az Arisz légiósa hozzátéve, saját maguk számára is bizonyítaniuk kell Pesten, ami azonban rendkívül nehéz lesz, hiszen a magyarok remek formában vannak, és saját közönségük előtt még erősebbek. – Mi tettük magunknak nehézzé a helyzetet, most ez remek lehetőség arra, hogy felkészüljünk az albánok elleni visszavágóra! – jegyezte meg a 31 éves hátvéd. Edzésük csak 18:40-kor kezdődik, mi viszont akkor már a budai Körszállónál a holnap reggel rajtoló Balkan Rally 2023 járműbemutatóján és a 19 órakor kezdődő versenyzői eligazításán leszünk.

Válogatottunk féltávnál 10 ponttal vezeti Európa-bajnoki G-selejtezőcsoportját, holnap 18 órakor kezdünk a Népstadionban felkészülési mérkőzésen az M4 Sport kamerái előtt. A G-E-csoportvezetők összecsapásán várható kezdőcsapatunk: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Ádám. A 6. forduló tétmeccsein 18 órakor Montenegró-Bulgária és 20:45-kor Litvánia-Szerbia találkozók kezdődnek.

Szóljon hozzá!