ZETApress

hírportál

Otthon kapott ki a Fradi

Nagy küzdelemben nyert Pesten a Szeged. Tegnap 18:15-kor kezdték az FTC-Szeged férfi kézilabda rangadót az Elek Gyula Arénában és az M4 Sporton – tudtuk meg Takács Gábortól.

A vendégek gyorsan elhúztak 2:0-ra, de a 13. percben már 4 gólos Fradi-előny állt a táblán: 10:6. A zöld-fehérek a nagyszerűen játszó válogatott Nagy Bence vezérletével a 18. percben 12:9-re, a 23.-ban 15:12-re vezetettek. Nagy küzdelem folyt a pályán. A 28. percben egyenlítettek a Tisza-partiak: 16:16, a szünetben 18:17-re vezetett a vendégcsapat.

A II. játékrész elején fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 34. percben 19:19-re, 3 perccel később 22:22-ra állt a meccs. Ezután egyre feszültebb hangulatban általában a Szegednél volt az előny: 1-2 góllal álltak jobban. 10 perccel a vége előtt viszont 30:30 volt az állás. A zöld-fehérek átvették a vezetést: 31:30, de az 56. percben 33:31-re már ismét a vendégek vezettek. Előnyüket megtartották, egy remek mérkőzésen 36:34-re győztek.

A meccs után mindkét tábor ünnepelte kedvenceit. Az FTC-ben Nagy Bence 10 gólt dobott, Lékai Máté kilencet. A Szeged legeredményesebb játékosa Bodó Richárd volt 7 találattal. A Fradi kapujában Borbély Ádám átlagon felüli teljesítményt nyújtott. FTC-Szeged 34:36 (17:18).

Szegeden a kézi az első

Nehéz örökséget vett át a nyáron, hiszen elődje, Juan Carlos Pastor tíz évig sikeresen vezette a csapatot – mondta Takács Gábor a meccs után Kárpáti Krisztiánnak, a Szeged edzőjének.

K.K: Valóban, 2021-ben és 2022-ben is bajnok lett a Szeged. Nekem az a feladatom, hogy a sikerek folytatódjanak. Még sokat kell tanulnom, tapasztalatot szereznem. Azért már hosszú ideje benne vagyok a kézilabdában, a klub utánpótlásában dolgoztam.

Tavaly a Bajnokok Ligája nyolcad-döntőjében a nagy rivális Veszprém búcsúztatta a Szegedet.

K.K: Természetesen szeretnénk sikeresek lenni a BL-ben. Első feladatunk, hogy a csoportból tovább lépjünk a legjobb 12 közé.

Szeged hagyományosan a magyar férfi kézilabda egyik fellegvára.

K.K: Igen, nem véletlen, hogy kinőttük a régi csarnokot. Most már az új Arénában játsszuk hazai meccseinket, a leglelkesebb szurkolóink pedig mindenhova elkísérik a csapatot. Nem túlzás, hogy Szegeden városi ügy a kézilabda, de ez nagy felelősséget is jelent!

Szóljon hozzá!