ZETApress

hírportál

Nem a BOK-ban dárdáznak!

Helyszínváltozás: a ferencvárosi MVM Dome-ban lesz a 3. Hungarian Darts Trophy! Minden idők legszínvonalasabb hazai rendezésű dartsos eseménye következik. További hírek és jegyinfók idekattintva olvashatók.

Nyolc világbajnokot láthat a magyar közönség szeptember 22-24-e között, emellett további világklasszisok és magyar versenyzők is tábla elé állnak az egyre dinamikusabban fejlődő sportágban. Az eredeti tervekhez képest egy ponton változik a helyzet: a 3. Hungarian Darts Trophy-nak az MVM Dome ad otthont, a korábban meghirdetett BOK Csarnok helyett.

Az MVM Dome-ba költözés oka a jegyvásárlás ütemének olyan szintű erősödése, amely rekord szurkolói számot vetít előre a versenyen. Így a sporteseményt lebonyolító Darts Event úgy döntött, hogy idén a korábban már dartsban bizonyított, nagyszerű MVM Dome-ban versenyeznek majd a legnagyobbak,így többek között Michael van Gerwen, Peter Wright, Gerwyn Price és Michael Smith. A hazai színeket Kovács Patrik, Major Nándor, Jagicza Gábor és Vida Mihály képviseli.

– Az új helyszín a darts szempontjából nem számít újnak, hiszen 2022-ben, kitűnő körülmények között, itt az MVM Dome-ban volt a Hungarian Darts Show, fantasztikus hangulatban, világsztárokkal. Bizonyosak vagyunk, hogy a sport- és rendezvénykomplexum jó házigazdája lesz minden idők legszínvonalasabb hazai darts versenyének – mondta Takács Péter, a Darts Event ügyvezetője.

Azt már június 16-án bejelentették, hogy erre az évre megemelkedett a verseny összdíjazása: a Hungarian Darts Trophyn 175 ezer fontot, azaz több mint 78 millió forintot osztanak ki a dartsosok között. Az esemény főtámogatója az MVM és a Tippmix! – tudtuk meg Bányász Árpádtól.

Szóljon hozzá!