ZETApress

hírportál

Sikeres a budapesti vb

Világszerte kiemelkedő nézettségeket érnek el az atlétikai vb televíziós közvetítései: a nemzetközi és hazai adatok az egekben, az összesített számok szerint a budapesti vb elérte, a várakozások alapján pedig meg is fogja haladni a 2017-es londoni vb nézettségi eredményeit.

Eközben olyan méreteket öltött a világ minden tájáról érkező látogatók érdeklődése a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által működtetett vb-oldal iránt, hogy az extrém terhelés miatt többször rövid időre elérhetetlenné vált – tudatták sajtósaik.

Újabb rekord: egymilliárd fölé kúsznak az atlétikai vb nézettségi adatai. Csúcson a vb-láz, az egész világ a budapesti atlétikai világbajnokság bűvöletében él. A televízió-közvetítések nézettségi adatai minden várakozás fölött szárnyalnak, az összesített eredmények szerint a hivatalos televíziós partnerek számai elérték a 2017-es londoni atlétikai vb idején mérteket. Budapest nem csak felvette a versenyt Londonnal, de az előzetes kalkulációk szerint rekordot dönthet, azaz meghaladhatja az egymilliárd nézőt világszerte és ez minden idők legmagasabb nézettsége a sportág szabadtéri világbajnokságainak történetében.

Különlegesség, hogy az Egyesült Királyságban, ahol különösen népszerű az atlétika, a becslések szerint többen követik a budapesti vb-t, mint amennyien hat éve a londonit nézték és hasonló növekedésekről számoltak be Japánból, Svédországból, Németországból és Franciaországból is.

A vb országimázs építő ereje a hétvégén teljesedik ki, amikor a maratoni számok útvonalát végig kísérve Budapest legszebb nevezetességeit csodálhatják meg világszerte nézők milliói. A tv közvetítések mellett internetes híradások tízezrei számolnak be a Nemzeti Atlétikai Központban történő eseményekről, és az érdeklődés már olyan méretet ölt, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) szerverén futó vb honlap több alkalommal sem bírta azt a rendkívüli terhelést, amit a budapesti vb miatt extrém mennyiségűre nőtt látogatószám okozott.

A vb döntői Magyarországon sosem látott érdeklődés mellett, extázisban szurkoló nézőktől zsúfolt lelátók előtt zajlanak. Szerda estig az összes jegyet elkapkodták, sem a hivatalos online felületen, sem a Nemzeti Atlétikai Központ jegypénztárában nem lehetett belépőt vásárolni az esti versenyprogramokra.

Mindenki élőben szeretné látni a szuperhősök küzdelmét, hatalmas nyomást helyezve ezzel a szervezőbizottságra, amely kezdeményezte a nemzetközi szövetségnél, hogy kivételesen a VIP vendégeknek fenntartott helyek egy részét is nyissák meg a jegyvásárló érdeklődők előtt.

Jegyek a péntek-szombat délelőtti programokra idekattintva még kaphatók, illetve mindenkinek azt tanácsolják a szervezők, hogy látogasson ki a szombat és vasárnap reggeli maratoni versenyekre a Hősök terére, vagy az útvonal bármely szakaszára, ahol szurkolói pontok, zenés programok és különleges aktivitások várják a közönséget.

Szóljon hozzá!