ZETApress

hírportál

Csapatbronz Csengtuban

Bronzérmes a női párbajtőr csapat az Egyetemi Világjátékokon – tudatták sajtósaik. Ma a férfi kard és a női párbajtőr csapat versenyei zajlottak Csengtuban. A tegnapi nap történéseiz idekattintva olvashatjuk.

A női párbajtőr csapat jól tartotta magát egészen az elődöntőig, ahol 45:39-re kikapott a házigazda kínaiaktól, így japánnal a 3. helyért kellett megvívniuk, melyet 33:42-re meg is nyertek. A lányok nyakában így a bronzérem csilloghat. A csapat tagjai: Gnám Tamara (EDUTUS), Kardos Edina (TF), Muhari Eszter (ELTE) és Tóth Jázmin (BCE).

Férfi kard csapatunk a legjobb négy közé jutásért a japán egyetemistákkal vívott, amit 42:45 arányban elvesztett, így a lengyelek elleni utolsó mérkőzésen az 5. helyért küzdöttek. Egy ponttal 44:45-re nyert a magyar férfi kardcsapat, így az 5. helyen zárták a viadalt. A csapat tagjai: Galgóczy Tamás (BCE), Horváth Gergő (TF), Noseda Szabolcs (BGE), Rabb Krisztián (TF).

Kosárlabda: A magyar egyetemi női kosárlabda válogatott az Egyetemi Világjátékokon az utolsó mérkőzését az 5. helyért Lengyelország ellen vívta, akit64-52-re sikerült legyőznie, így az 5. helyen zárták a bajnokságot. Az 2019-es Egyetemi Világjátékokon Magyar Bianka másodedzőként vett részt a női kosárlabda versenyen, ahol nem sikerült a legjobb 8 közé jutnia a csapatnak, így nemcsak, hogy nagy bravúr az idei 5. hely, hanem1981 óta nem volt ilyen jó helyezése a női magyar egyetemi kosárlabda csapatnak. – Visszatekintve elmondható, hogy nagyon komoly volt a mezőny, sajnos a két ázsiai csapattal (Tajvan, Japán) nem bírtunk, bár mind a kettővel nagyon szoros meccset játszottunk. Összességében nézve az öt mérkőzésből hármat megnyertünk, de a két vereség miatt sem lehetünk csalódottak, hiszen azok is nagyon magas színvonalú mérkőzések voltak – összegezte a viadalt Magyar Bianka a magyar női egyetemi kosárlabda csapat vezetőedzője.

Atlétika: Ma a női 20 km gyaloglásban Spiller Tiziana (ME) 13.helyezést ér el az 1:44:00-es idejével. Folytatódtak a női hétpróba versenyszámai, ahol Szűcs Szabina (ELTE) révén voltunk érdekeltek. Távolugrásban 603 cm, gerelyhajításban 41,04 m, 800 m futásban pedig 2:16,67 eredménnyel zárt, mely a 4. helyre volt elég. A férfi távolugrás kvalifikációja is ma volt, ahol Németh Mátyás (NJE) az 5. helyen kvalifikálta magát 7,79-cel, így holnap indulhat a döntőben. Hodossy-Takács Sámuel (DRHE) a 14. helyet szerezte meg 743 cm-es eredményével, mellyel nem jutott be a döntőbe.

Evezés: A tegnapi nap folytatásaként középfutamokat és reményfutamokat rendeztek, melyben számos magyar volt érdekelt annak érdekében, hogy a másnapi döntőben érmes helyezésekért versengjenek. Női egypárevezősök középfutamában Preil Vivien (TF) a 4. helyen végzett 8:09,73-mal, mellyel B-döntőbe jutott. Férfi egypárevezős reményfutamát Gerei Tamás Ágoston (TF) 7:21,39-cel megnyerte, középfutamban pedig a 4. helyen végzett, ezzel B- döntős lett. Férfi kétpárevezős reményfutamában Bácskai Máté (ELTE) – Szabó Márton (TF) kettős az 1. helyen végzett 6:42,77-es eredménnyel, mellyel az A-döntőbe jutottak. Női könnyűsúlyú kétpárevezős reményfutamában Fehérvári Eszter (SZE) – Szili Dorina (SZTE) páros a 4. helyen futott be 8:04,28-as eredménnyel, ezzel az A-döntőbe jutottak. Férfi könnyűsúlyú kétpárevezős reményfutamában Furkó Kálmán (TF) – Szabó Bence (SZE) 1. helyen ért célba (6:48,85), ezzel ők is bejutottak a holnapi A-döntőbe.

Úszás: Ma két számban voltunk érdekeltek. A női 200 m gyors selejtezőjében Szabó-Feltóthy Eszter (BME) 2:02,77-es eredménye a 12. helyre volt elég, így bekerült a holnapi elődöntőbe, a női 100 m pillangó döntőjében pedig Sebestyén Dalma (SZE) a 7. helyen végzett.

Szóljon hozzá!