ZETApress

hírportál

Már nemcsak a Fradi!

A magyar bajnoki bronzérmes Debrecen büntetőpárbajban harcolta ki a továbbjutást az örmény Alaskert ellen a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező 2. fordulójának tegnap esti visszavágóján. A múlt csütörtöki odavágókról idekattintva olvashatunk.

A története 100. európai kupameccsét játszó hajdúsági együttes – amely egy héttel ezelőtt idegenben 1:0-ra nyert – a 67. percben még kétgólos hátrányban volt, így kiesésre állt, Dzsudzsák Balázs 77. percben szerzett találata azonban hosszabbítást eredményezett (1:2). A 2×15 perces ráadásban nem esett újabb gól, a 11-es párbajban pedig Megyeri kapus kétszer is hárított, eldöntve ezzel a párharcot. A DVSC a 3. fordulóban az osztrák Rapid Wiennel találkozik.

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros. A magyar bajnoki címvédő 2:0-ra nyert az ír Shamrock Rovers vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező 2. fordulójának tegnap esti visszavágóján, így kettős győzelemmel, 6:0-s összesítéssel továbbjutott. A dél-pesti zöld-fehérek vezető gólját Kristoffer Zachariassen szerezte a dublini meccs 31. percében, a végeredményt pedig Samy Mmaee állította be a 90. percben. A Fradi a következő körben a Hamrun Spartans együttesével játszik majd, miután a máltaiak kettős győzelemmel, 3:1-es összesítéssel búcsúztatták a grúz Dinamo Tbiliszit.

Sikerek előtt kudarcok

Hosszabbításban vesztett és kiesett a Kecskemét, a magyar bajnoki ezüstérmes 3:1-es vereséget szenvedett a Riga FC vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga 2. fordulójának tegnap délutáni visszavágóján, így 4:3-as összesítéssel a lettek jutottak tovább. Szabó István legénysége a múlt csütörtökön itthon elért 2:1-es győzelme után lendületesen kezdték a visszavágót és már a 7. percben megszerezték a vezetést.

A folytatásban nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a Riga, amely a 62. percben betalált, majd pedig a 90+5. percben szerzett góllal hosszabbításra mentette a párharcot. A 2×15 perces ráadásban a lettek voltak a jobb, s végül a 120+2. percben Ngom szabadrúgásból betalált a kecskeméti kapuba, bebiztosítva a továbbjutását. A KTE 12 év után szerepelt újra az európai kupaporondon, de ahogyan akkor az Európa-ligában, úgy most a Kl-ben sem sikerült továbblépnie a következő körbe.

Az Eszék kettős győzelemmel búcsúztatta Zalaegerszeget, a ZTE a hazai visszavágón 2:1-re kikapott a horvát NK Osijektől a labdarúgó Konferencia-liga selejtező 2. fordulójában, így kettős vereséggel, 3:1-es összesítéssel búcsúzott. A vendégek a 9. percben szerencsés góllal szereztek vezetést, ugyanis Gergényi Bencéről a saját kapujába pattant a labda, a továbbjutás kérdését pedig a 73. percben Josip Spoljaric találata zárta le. A ZTE erejéből már csak a becsületgólra futotta a 82. percben az amerikai Eduvie Ikoba révén. A horvát bajnokság bronzérmesére a román CFR Cluj-t búcsúztató török Adana Demirspor vár a harmadik számú európai kupasorozat 3. selejtezőkörében.

Szóljon hozzá!