ZETApress

hírportál

Folytatódó éremeső

Két érem atlétikában a csütörtöki nap mérlege az Egyetemi Világjátékokon. Mátó Sára (PPKE) és Török Gergely (DE) jóvoltából ma sem szakadt meg a magyar éremeső az Egyetemi Világjátékokon Csengtuban – tudatták sajtósaik. Tegnapi eredményeink idekattintva olvashatók.

Ma atlétikában két magyar bronzérem született. Női 400 méter gáton Mátó Sára (PPKE) 56,58 mp-es eredménye és férfi magasugrásban Török Gergely (DE) 220 cm-es eredménye a dobogó 3. fokára juttatta egyetemista sportolóinkat az Egyetemi Világjátékokon. Női 100 méter gáton pedig Tóth Anna (ME) az előfutamban 13,6-os időeredménnyel az 5. helyen jutott az elődöntőbe.

Az úszás is folytatódott az Egyetemi Világjátékokon, Csengtuban. 200 m vegyes Sebestyén Dalma (SZE) 2:14,09-es idővel kvalifikálta magát a döntőbe. Ilyés Laura (SE) 2:20,88-cal nem jutott a döntőbe, ahogy 100 m háton Szabó-Feltóthy Eszternek sem volt elég az 1:03,91-es ideje a döntőbe jutásra.

Kosárlabdában a magyar női egyetemi csapat a brazilokkal játszott, ahol fej-fej melletti szoros küzdelemben 61:66-ra győztek a mieink, ezzel az 5. helyért játszhatnak majd az utolsó mérkőzésükön.

Asztaliteniszezőink közül már csak Kovács Sebestyén (PTE) volt versenyben a mai nap a férfi egyéni versenyszámban, ahol a legjobb 32-ben végzett.

Taekwondóban a Patakfalvy testvérek indultak. Ma -53kg-ban Patakfalvy Lucának (BCE) szoríthattunk, aki a legjobb 16-ban végzett.

Vívásban a férfi párbajtőrözőké és a női tőrözőké volt ma a pást. Férfi párbajtőrben Kovács Gergely (ELTE), a legjobb 16-ban, Bányai Zsombor (MATE) és Keszthelyi Péter (PPKE) a legjobb 32-ben, míg Fenyvesi Csaba (NKE) legjobb 64-ben végzett. A női tőrözőink közül Mesteri Viktória (ELTE), Nekifor Mária (METU) és Pöltz Anna (NKE) a legjobb 32-ben végzett, míg Kovács Réka (ELTE) a kvalifikációban búcsúzott.

Szóljon hozzá!