ZETApress

hírportál

Bizakodó fradisták

Dibusz Dénes csapatkapitány szerint mindenkit nagyon megviselt a múlt szerdai vereség, amely egyértelműen óriási kudarc volt, ezen pedig nem tudja túltenni magát az ember egy-két nap alatt! – tudtuk meg a népligeti edzést követő kora délutáni Üllői úti sajtótájékoztatón.

Vasárnapig érezhető volt, hogy nagyon görcsös mindenki. Nagyon akaró, de a ritmust nem találó játékosok voltak a pályán. 3-4 nap után éreztem, hogy előre tudtunk lépni, az elmúlt 1-2 nap pedig már úgy telt, ahogy telni kellett! Nagy javulást érzékeltem, előremutató, hogy jövünk ki ebből a gödörből – mondta a magyar válogatott kapusa hozzátéve, hogy Máté Csaba többször volt már hasonló helyzetben, így könnyű volt ráhangolódniuk az elképzeléseire. – Az a dolgunk, hogy visszaszerezzük a szurkolók bizalmát. Holnap remélhetőleg már teljesen más arcunkat fogjuk mutatni, megfelelő küzdőszellemmel, elánnal vetjük magunkat a küzdelembe! – fogadkozott a 32 éves hálóőr.

Máté Csaba vezetőedző nem kívánt olyan eredményt mondani, amivel elégedett lenne holnap este a Shamrock Rovers ellen a Kl-selejtező 2. fordulójának hazai odavágóján, kizárólag azt nevezte fontosnak, hogy a Fradi sikerrel vegye a párharcot. – Természetesen győzni akarunk, de tiszteletlenség lenne most olyan eredményt mondani, amivel elégedettek lennénk, mivel múlt héten mélyre löktük magunkat. Most az a legfontosabb, hogy a következő két meccset sikerrel vegyük! – jelentette ki az 53 éves szakember.

Csaba a párharc nehézségét abban látja, hogy amíg a Fradinál teljesen átalakult az együttes, addig az íreknél 8-9 játékos ugyanaz lesz a kezdőcsapatban, mint egy éve, azaz összeszokott társaságról van szó. Tavaly augusztusban az Európa-liga csoportkörébe jutásért rendezett párharcban 4:1-es összesítéssel ment tovább bajnokunk. – Nem szabad azt gondolni, hogy hasonlóan folyik le a mostani párharc, mint az egy évvel ezelőtti. Más jellegű meccsre számítok, mert nyilvánvalóan ők is kielemezték annak a párharcnak a tanulságait – mondta az orosz Csercseszovot váltó magyar tréner hozzátéve, hogy az elmúlt évek alapján van annyi hitele a gárdának, hogy a közönség mellettük áll majd, de a szurkolókat ki is kell ám szolgálni!

Vezetőedzőnk arról is beszélt, hogy feladatának legnagyobb része az volt, hogy a játékosok kilábaljanak a sokkból, amit a feröeri KÍ Klaksvíktól elszenvedett hazai vereség és így a BL-búcsú okozott. Érezni lehetett, hogy a focisták feszültek, de már kezdenek jó irányba haladni. – Nagyon hosszú távra nem kell tervezni. Meg kell nyerni a meccseket, akkor van esély túlélni! – fogalmazott saját jövőjével kapcsolatban Máté Csaba, aki nem először vette át az Fradi irányítását, legutóbb másfél éve volt erre példa, amikor Peter Stögert menesztették.

Máté a párharc kapcsán megemlítette, hogy a jobboldali védő poszt problémás, mert Botka Endre megsérült, míg Henry Wingo már régóta nem bevethető. Déneshez hasonlóan kiemelte, hogy a Konferencia-ligában már nincs védőháló, azaz egy újabb kiesés a tényleges búcsút jelentené a nemzetközi porondtól, ilyen szituációra pedig nem volt példa az elmúlt évek selejtezőiben.

Az írek is bizakodók

Stephen Bradley, aki 2016 óta irányítja a Shamrock Rovers együttesét, az esti edzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az egy évvel ezelőtti párharcból megtanulták jobban tisztelni az ellenfél támadó kvalitásait. – Több tapasztalattal rendelkezünk annak köszönhetően, hogy tavaly szerepeltünk a Konferencia-liga csoportkörében, illetve bővült a keretünk jó játékosokkal, de sajnos közülük néhányan jelenleg hiányoznak – világított rá csapata fejlődésére a 38 éves szakember, aki szerint lehet előny is, hátrány is a Fradi váratlan BL-búcsúja, mert sokkoló és motiváló hatást egyaránt kiválthatott a múlt heti kudarc.

A 19 órakor kezdődő holnapi odavágót az M4 Sport közvetíti, miként az írországi visszavágót is, mely jövő csütörtökön 21 órakor kezdődik. A párharc győztesére a máltai Hamrun Spartans és a grúz Dinamo Tbiliszi továbbjutója vár a selejtező 3. fordulójában.

Szóljon hozzá!