ZETApress

hírportál

Fiatalít a Fradi

A tegnap esti Üllői úti kudarcot követően az 59 éves orosz Csercseszov helyett az eddigi pályaedző, az 54 éves magyar Máté Csaba ül a kispadra – tudtuk meg pár órával a meccs után.

Alszunk egyet a vereségre, holnap reggel edzés. Miért mondanék le? – válaszolta a csúfos vereség után a bukott mester az M4 Sport kérdésére, mindannyiunk döbbenetére. Nos, Kubatov Gábor FTC-elnök nem adott neki gondolkodási időt, rögvest magához rendelte és kiadta az útját. Sokak szerint már a bajnokság végén meg kellett volna tennie!

Jobb később mint soha! – tartja a népi bölcselet, most viszont nemcsak a késéssel, hanem a szezon végi újabb szerződéskötéssel is baj van. Csercseszovval ugyanis nem határozatlan idejű, hanem egy+egy éves határozott idejű szerződést kötöttek, így egyoldalú szerződésbontás esetén – ahogyan most történt – a másik félnek a hátralévő időre munka nélkül is jár a fizetést, miközben ő már másnap bárhol munkába állhat! Mivel már tavasszal is több helyről megkeresték – amit ő a Fradi miatt rendre visszautasított! – cseppet sem kell félnie, s még jól is jött neki a tegnapi vereség!

Cél a BL-főtáblára kerülés! – mondták a fradisták a meccs előtt, mert ott nagyot lehetett volna kaszálni. Tavaly az UEL-ben is szép summa ütötte a markukat. A Konferencia-ligában, ahová most a DVSC, KTE és ZTE mellé visszaestek, ennél jóval kiesebb pénzért fociznak majd. Reméljük, hogy itt már megelégednek az örök beugró Máté Csabával, s nem fognak újabb külföldi edzőt és szakmai stábot keresni helyette, hanem ezen is takarékoskodnak majd!

Szóljon hozzá!