ZETApress

hírportál

Nem sikerült odavágnunk

Gól nélküli döntetlennel kezdte a Feröer-szigeteki Klaksvik otthonában a BL-sorozat 1. selejtezőkörét tegnap este a Fradi – láttuk az M4 Sporton. Az előzményekről idekattintva olvashatunk.

Az ötezer fős kisváros 1200 férőhelyes stadionjában az észt Juri Frischer sípjelére a Fradi sokkal jobban kezdte a mérkőzést, szinte azonnal volt két nagy helyzete, de a nemrég Paksról igazolt Varga Barnabás próbálkozását kivédte a feröeri kapus, majd a magyar válogatott paksi gólkirálya nem sokkal később mellé fejelt.

A zöld-fehér rohamok hamar abbamaradtak, a kiszabaduló szigetországiak pedig veszélyes beadásokkal próbálkoztak, Dibusznak kétszer is bravúrral kellett védenie. Bár a szórványos támadásainkból született egy lesgól, mégis mi örülhettünk jobban a 2 perccel meghosszabbított I. félidő után, mert a 44. percben a feröeri beadások egyike után a keresztlécen csattant a labda.

A II. félidő jóval eseménytelenebb mezőnyjátékkal telt, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A cserék sem segítettek az idény eleji formát mutató Fradi játékán, amelyet a csúszós műfű és a szűk pálya is hátráltatott. Sajnos nem tudtunk előnyt kicsikarni a visszavágóra, s az ötperces hosszabbítás után ugyanúgy 0:0-lal kezdtük a BL-selejtezőt, mint tavaly a kazah bajnok otthonában.

A visszavágóra 19-én szerdán 18 órától kerül sor az Üllői úton. A győztes a svéd BK Häcken és a walesi The New Saints továbbjutójával találkozik, míg a vesztes átkerül a Konferencia-ligába, ahol az ír Shamrock Rovers és az izlandi Breidablik vesztese vár rá. A tavalyi idényben az EL nyolcad-döntőig menetelő bajnokunk a kazah Tobol vendégeként is gól nélküli döntetlennel rajtolt, itthon viszont 3:1-es félidő után 5:1-re lépte le július 13-ai ellenfelét.

Szóljon hozzá!