ZETApress

hírportál

A Fifty-Fifty duplája

Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty lett ez első Audi Speed Challenge-en is, a gyerekek is részt vettek a füredi gyorsasági versenyen. Duplázott az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty – tudatták sajtósaik. Fotóink MVSZ/Szántó Áron felvételei. A szerdai füredi sajtótájékoztatóról idekattintva olvashatunk.

Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat tegnap időrekorddal megnyerő katamarán nyerte a Kékszalag Fesztivál keretében Balatonfüreden ma délután a Balaton leggyorsabb hajóinak megrendezett Audi Speed Challenge gyorsasági versenyen is a legjobb lett. Utóbbin a gyerekek is helyet kaptak a csapatokban.

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is összemérték erejüket az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj leggyorsabb katamaránjai Balatonfüreden. Az Audi Speed Challenge gyorsasági versenyen az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty katamarán csapata lett az első, a 2. helyet a Nanushka-Forestay, a harmadikat pedig a Prospex-Delta szerezte meg. A látványos pályaversenyt az érdeklődők lényegében testközelben nézhették végig, hiszen a versenynek a füredi móló előtti vízterület adott helyet.

Gyerekek a Balaton leggyorsabb katamaránjain

Az Audi Speed Challenge versenyre a vasárnapig tartó Kékszalag Fesztivál részeként rendezték meg, amely számos vízi és parti programot kínál mindenkinek. A Kékszalag Fesztivál július elsején szombaton kezdődött a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjjal, a versenyt az RSM katamarán nyerte meg.

Másnap rendezte meg a Magyar Vitorlás Szövetség a gyerekek Kékszalagját, a Kékpántlika Egis Nagydíjat, amelyen hat hajóosztályban hirdettek győztest, majd tegnap került sor Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyére, az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjra. Ezt a versenyt az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte több mint 2 órával megdöntve a saját korábbi időrekordját, így az új csúcs 5 óra 3 perc 56 másodperc.

Több mint egyhetes programsorozat

Jól példázza a Kékszalag Fesztivál programjainak összefonódását, hogy a Kékpántlika Egis Nagydíjon győztes gyerekek részt vehettek az Audi Speed Challenge-en a katamaránok fedélzetén. A fesztivál holnap folytatódik a Kékszalag díjátadójával a balatonfüredi Gyógy téren, majd másnap délután zárul a rendezvénysorozat.

A fesztivál számos programjának megrendezésében nagy szerepet játszottak a támogatók: többek között a Raiffeisen Bank, a mobiltávközlési rendszerek kivitelezésével foglalkozó GeneralCom mellett az Egis Gyógyszergyár Zrt, az Audi, valamint a közvetítésben kulcsszerepet játszót Samsung és Telekom, továbbá a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Az utóbbi cég az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj hivatalos díjszállítója, amely ebben az évben is exkluzív porcelán díjat ad a győztes csapatnak.

Szóljon hozzá!