ZETApress

hírportál

Daikin az uszodában

Daikin: a magyar vízilabda-utánpótlás új, elkötelezett támogatója – tudtuk meg délelőtt a Margitszigeten. Új támogató csatlakozik a magyar vízilabda-családhoz: a Daikin a jövőben a legeredményesebb csapatsportág utánpótlását támogatja, elsőként az U17-es Európa-bajnokságot megelőző legrangosabb nemzetközi torna névadó szponzora lesz Szegeden.

A légkondicináló berendezésekről, klímákról és hőszivattyúkról ismert japán Daikin márka magyarországi szervezete a vízilabda sport támogatása mellett tette le voksát. Az utánpótlás támogatásáról szóló együttműködési megállapodást igazán stílszerű helyszínen, a magyar vízilabdasikerek bölcsőjének számító margitszigeti Hajós Alfréd-uszoda egyik medencéjének partján írták alá.

Az egyéni és a csapatteljesítmény tekintetében nagyon sok hasonlóságot látok a magyar vízilabda és a Daikin értékrendje között, és ez az értékazonosság segített bennünket ahhoz a döntéshez, hogy beálljunk a magyar vízipóló büszke támogatóinak sorába – mondta Zuggó Balázs az együttműködés aláírásakor. – A japán vállalati kultúrában, így a magyar Daikin szervezeténél is nagyon fontos a csapatban dolgozás, az együtt gondolkodás. A célok eléréséhez elengedhetetlen, hogy egyrészt kellően kritikusan álljunk a saját teljesítményünkhöz, folyamatosan törekedjünk arra, hogy fejlesszünk, a munkafolyamatokat és a technológiánkat egyaránt. Másrészt a mi vállalati kultúránktól sem idegen, hogy a célok elérése érdekében az egyéni érdekeket a munkatársak képesek háttérbe helyezni a csapat sikerének érdekében – tette hozzá a Daikin Hungary ügyvezető igazgatója.

Zuggó Balázs kiemelte, hogy a hasonló értékrend mellett fontosnak tartják az utánpótlás-képzést is, avagy a magyar vízilabda partnereként a jövőt és a fiatalok támogatását érzik a legközelebb magukhoz. – A tehetségek felismerése, gondozása, az utánpótlás támogatása különösen közel áll hozzánk, hiszen ők azok, akik a jövőt jelentik; a jelenlegi kis hősökből lesznek a jövő bajnokai. A Daikin termékfejlesztéseinél is a jövőbe mutató megoldásokkal emelkedik ki versenytársai közül, ezért köthető a márkanevünkhöz többféle iparági innováció és szabadalom, melyek mind a fenntarthatóságot támogatják. Az utánpótlás-válogatott támogatásával szeretnénk elérni, hogy a fiatalok számára minden körülmény és ösztönző meglegyen ahhoz, hogy ők is az élvonalba kerülhessenek, és a magyar vízilabda továbbra is világszinten a legjobbak közé tartozhasson – mondta az ügyvezető.

A premier a szegedi nemzetközi tornán esedékes, ahol a Daikin az U17-es Európa-bajnokságra készülő csapatok viadalának névadó szponzora lesz. Emellett a cég egy díjat is létrehoz a fiatalok számára, amit a rangos események után a kiemelkedően teljesítő ifjú magyar játékosoknak adnak át. A Daikin – A jövő tehetségeiért elismerést elsőként a szegedi torna legjobb magyar pólósa veheti majd át.

A magyar vízilabda-utánpótlás már tavaly is kiemelkedő sikerek sorozatát érte el, hiszen a hat különböző világverseny mindegyikéről hoztak érmet a válogatottak, három együttes – mindkét U18-as a világbajnokságon, illetve az U16-os Eb-n induló lánycsapat – aranyérmet szerzett. Az idei szezonban pedig máris megvan az első diadal: 16 év után újra a magyar férficsapat volt a legjobb az U20-as világbajnokságon.

Ha csak az eredményességet nézzük, már akkor kijelenthető: minden támogatást megérdemel a magyar vízilabda utánpótlás-nevelése. Ez az a terület, amelyet nem lehet eléggé intenzíven segíteni, hiszen itt dől el, hogy a következő évtizedekben is tudjuk-e tartani azt a szintet, amire a mögöttünk álló évszázados hagyományok köteleznek. Ez pedig nem kevesebb, mint hogy a magyar vízilabda mindig is a világ legjobbja legyen, de minimum reális esély legyen arra, hogy egy magyar válogatott bárhol, bármikor az első helyen végezzen. Nagyon sokan dolgoznak ezért nagyon komoly odaadással, nekünk pedig az a feladatunk, hogy a lehető legszilárdabb hátteret garantáljuk számukra – jelentette ki Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke az együttműködés bejelentése kapcsán rendezett margitszigeti sajtóeseményen.

Szegeden a korosztály legrangosabb tornáját rendezik július 21-e és 23-a között, amely az utolsó nagy megmérettetés az U17-es Európa-bajnokság előtt. A Daikin-kupán a magyar együttes mellett a szerb, a horvát, a montenegrói, az olasz, a német, a holland és az amerikai válogatott vesz részt, azaz egy mini-világbajnokságnak is beillik a viadal.

A Dajkinról

A Daikin 1991 óta van jelen Magyarországon. A japán gyökerekkel rendelkező világmárka 2024-ben ünnepli majd 100 éves fennállását. Érdekesség, hogy a Daikin Europe-t, az európai központot épp abban az évben, 1973-ban alapították, amikor az első FINA-világbajnokságot rendezték Belgrádban, ahol a magyar férfi vízilabda-válogatott aranyérmet szerzett.

A Daikin prémium minőségű termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat kínál a légkondicionálás, a beltéri levegőminőség és szellőztetés, az energiahatékony fűtés és hűtés, kereskedelmi hűtés, valamint használati melegvíz-készítés területén. 15 gyárral és 2 K+F központtal rendelkeznek Európában; fontosnak tartják, hogy a helyi piac adottságainak megfelelő termékeket fejlesszenek, és a gyártás közel legyen a felhasználáshoz, ezzel is csökkentve a forgalmazott termékek karbonlábnyomát.

A szállításon, a gyártási eljáráson és az alkalmazott technológián kívül számos más módon is hozzájárulnak a fenntarthatósági célkitűzéseikhez, például a hűtőközegek körforgásban tartása révén. A magánlakásoktól, családi házaktól a lakóházakig, az üzletektől a szállodákig, sportlétesítményekig, az irodaházaktól a kereskedelmi egységekig, az infrastrukturális projektektől a nagy ipari termelő létesítményekig, azügyfelek igényeire szabott hűtési-fűtési-légtechnikai és kereskedelmi hűtési megoldásokat kínálnak.

A több mint 100 fős magyar szervezet mellett országos viszonteladói és szerelői partnerhálózatuk (300 feletti) gondoskodik a Daikin rendszerek megfelelő minőségű telepítéséről és szervizeléséről. Európában másodikként Budapesten nyílt meg a Daikin márkabolt, ahol maximális ügyfélélményt biztosítunk a hozzánk betérő lakossági ügyfeleknek, hogy közvetlenül a gyártótól, a Mindent egy kézből-elv alapján tudjuk őket kiszolgálni. A Daikin Márkaboltban a tanácsadástól, a tervezésen át a kiválasztásig, majd karbantartásig, szervizelésig mindent egy helyen kaphatnak meg a klíma vagy hőszivattyú iránt érdeklődő ügyfelek. Tökéletes komfort. Pont úgy, ahogy szereted.

Szóljon hozzá!