ZETApress

hírportál

Kick-box vk a BOK-ban

Schmitt Pál szerint a kick-boxnak ott a helye a 2028-as Los Angeles-i olimpián! A 28. Magyar Kick-box Világkupa megnyitóján a NOB tiszteletbeli tagja feltörekvő sportágnak nevezte a kick-boxot. Galambos Péter szerint jó úton haladunk afelé, hogy a budapesti vk a kontinens legnagyobb kick-box rendezvénye legyen.

Örömmel jelenthetem be, hogy rekordlétszám, 43 ország 2500 kick-boxosa versenyez Budapesten a hétvégén. Sokat dolgoztunk az elmúlt években, hogy az európai kick-box események legnagyobbikává fejlesszük a magyar világkupát. Úgy tűnik, hogy jó úton haladunk, de nem fogunk megállni, igyekszünk tovább fejlődni, és még nagyobb és jelentőségteljesebb versenyeket rendezni – mondta megnyitó beszédében a Galambos Péter, Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

A kick-box feltörekvő sport a sportágak között – hangsúlyozta Schmitt Pál a BOK csarnoki megnyitón. A volt köztársasági elnök kiemelte, hogy a kick-box történetében először meghívást kapott az egy hét múlva kezdődő Európa Játékokra. – A kick-boxnak ott lenne a helye a 2028-as olimpián, és remélem, hogy ott is lesz! – jelentette ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja.

Közös munka eredménye, hogy a sportág az Európa Játékok programjára került – mondta Roy Baker, a kick-box világszövetség, a WAKO ír elnöke. A sportvezető elismerését fejezte ki azért is, hogy Ukrajnából kétszáz versenyző is el tudott jönni Magyarországra, hogy részt vegyen a világkupán.

Szóljon hozzá!