ZETApress

hírportál

Bizakodó vendéglátók

Miodrag Radulovic, a montenegrói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és Stevan Jovetic csapatkapitány is tisztelettel beszélt a magyar csapatról, de a holnapi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen győzelmet remél hazai pályán.

Szerbia és Magyarország számít a csoport favoritjának, előbbi elsősorban az egyéni kvalitásoknak köszönhetően, míg utóbbi csapatként bizonyított az elmúlt időszakban, de ez normális, ha egy edző öt éven át irányíthat egy válogatottat – mondta a déli sajtótájékoztatón az 55 éves tréner, aki impresszívnek nevezte a magyarok Nemzetek Ligájában nyújtott tavalyi teljesítményét, viszont nem tulajdonított különösebb jelentőséget annak, hogy Montenegró a két válogatott korábbi három találkozóján veretlen maradt, mondván azok barátságos mérkőzések voltak. – Azóta mindkét együttes sokat változott, és hatalmas különbség, hogy ez tétmérkőzés lesz – mondta.

Radulovic úgy nyilatkozott, hogy bár kikérte a három Magyarországon futballozó játékosának, a debreceni Stefan Loncarnak, illetve az egyaránt kisvárdai Danijel Petkovicnak és Driton Camajnak a véleményét, de szerinte ez nem jelent előnyt számára, mert ezen a szinten nincsenek titkok, mindent tudnak egymásról az ellenfelek. – Ez még csak a harmadik játéknap, az igazán döntő mérkőzések szeptembertől jönnek – közölte a szakvezető hozzátéve, hisz a játékosaiban, ezért hazai pályán győzelemben reménykedik még úgy is, hogy a védelemből sérülés miatt hiányozni fog a Laziót erősítő Adam Marusic.

Radulovic arról is beszélt, meglepődött, hogy a magyarok provokációtól tartanak. Számára ez azt mutatta meg, hogy kollégája, Marco Rossi sem biztos annyira a győzelemben, ha ilyen extra motivációval kívánja ösztönözni a futballistáit. Megjegyezte, minden ellenfelet a lehető legszívélyesebben fogadnak, de értelemszerűen a pályán nincs barátság.

A Hertha BSC-ben futballozó Jovetic saját bevallása szerint nem beszélt erről az összecsapásról a vezetőedzőjével, Dárdai Pállal. – Mindig jó érzéssel lépek pályára a magyarok ellen, mert az ország történetének első válogatott mérkőzésén debütáltam a nemzeti együttesben, majd egy évvel később az első két gólomat is a magyarok ellen szereztem – idézte fel emlékeit a 31 találatával montenegrói csúcstartó támadó, aki a taktikáról nem kívánt elárulni részleteket, de szerinte a győzelemhez agresszív futballra lesz szükség.

A 33 éves Jovetic kifejtette, a magyarok sokat fejlődtek az elmúlt években, éppen ezért tisztelik a riválist, ennek ellenére saját közönségük előtt nyerni szeretnének. – Többször játszottunk egymás ellen Szoboszlai Dominikkel, akinek kifejezetten kedvelem a játékát, mert remek lövései vannak, jó az ütemérzéke, igazi minőségi futballista. A magyar válogatott egyik legjobbja, de rajta kívül is akadnak jó játékosok az ellenfélnél – mondta elismerően Jovetic a magyarok csapatkapitányáról. A montenegróiak vezére úgy vélte, egy ötcsapatos csoportban minden meccsnek jelentősége van, de még sok van hátra a sorozat végéig. Szerinte győzelemmel nagyot lépnének előre, de ha ez nem sikerül, akkor is lesz javítási lehetőségük.

Bizakodó vendégek

Marco Rossi szövetségi kapitány nehéz mérkőzésre számít, de kijelentette, a magyar labdarúgó-válogatott azért érkezett Montenegróba, hogy megnyerje a szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését. – Egy meccsen semmit nem jelent, hogy előrébb állunk a világranglistán. Ezt mi is megmutattuk például Németország és Anglia ellen. Éppen ezért nagyon alázatosnak kell lennünk, ráadásul olyan kiváló játékosai vannak az ellenfélnek, mint Stevan Jovetic vagy éppen Stefan Savic – mondta a mai podgoricai sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető arra utalva, hogy bár a magyar csapat 33. a nemzetközi szövetség lajstromában, a montenegrói pedig csak a 69. helyezett, mégis olyan futballistái vannak, mint a Hertha BSC támadója és az Atlético Madrid védője.

Az 58 éves szakember a kezdőcsapatot firtató kérdéseket elhárította, csak annyit mondott, hogy a keretből mindenki egészséges és bevethető, illetve megjegyezte, nem csak a kezdő tizenegy fontos, mert irányítása alatt nagyon sokszor éppen a cserék tudták eldönteni a mérkőzést. – A montenegrói válogatott tapasztaltabb és fizikálisan nagyon erős játékosokból áll. Nem könnyű ellene futballozni, de a lehető legjobban felkészültünk. Azért jöttünk, hogy megpróbáljunk nyerni! – beszélt Rossi az ellenfelet firtató érdeklődésre.

Gazdag Dániel vegyes emlékeket őriz Montenegróról, mivel négy éve éppen Podgoricában mutatkozott be a nemzeti együttesben, ami nagy büszkeséggel tölti el, azonban az eredmény miatt maradt benne hiányérzet a debütálásával kapcsolatban. Reményei szerint második nekifutásra sikerül győzni! – Kompakt csapat, amely jól védekezik, de ez ránk is jellemző. Talán támadásban mi jobbak vagyunk. A világranglista szerint mi vagyunk az esélyesek, de ezzel nem lehet meccset nyerni, minden egyes alkalommal ki kell menni a pályára és ott kell győzni – hasonlította össze a két csapatot a Philadelphia Union középpályása, aki kifejtette, tudja, mit hogyan csináljon a gyors átállás érdekében, így 100%-osnak érzi magát.

Gazdag úgy vélte, az ellenfél játékosai szándékosan nem provokálnak majd, ugyanakkor hozzátette, a montenegróiak stílusa kifejezetten kemény és agresszív. A 11 ezer néző befogadására alkalmas Városi Stadion pályájáról szólva kijelentette, vannak nála szebbek, jobbak, modernebbek, de a fű minősége rendben van. A holnap 18 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió is élőben közvetíti. A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla, Nagy Á., Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Ádám.

Szóljon hozzá!