ZETApress

hírportál

KKNKKA biztosítása

Ma délelőtt a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia stratégiai partnerséget kötött Magyarország legnagyobb biztosításközvetítő alkuszcégével, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt-vel -, így a jövőben a társaság fogja össze az Akadémia minden biztosítással kapcsolatos feladatát.

A biztosítási költségek fedezését a Hungarikum Alkusz ötmillió forintos keretösszeggel is támogatja, a piacon egyedülálló, exkluzív biztosításokkal garantálva az Akadémia teljes körű biztosítási védelmét – derült ki a sajtóbemutatón.

2020 decemberében kezdte meg működését Sukorón Magyarország első, államilag támogatott kajak-kenu akadémiája, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia. A névadó és az akadémia elnöke Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok és harmincegyszeres világbajnok kajakozó, új rendszereken nyugvó, világviszonylatban is egyedülálló sportakadémiát álmodott, amely hosszú távon kiemelkedő utánpótlás-műhelye lehet Magyarország legsikeresebb olimpiai sportágának, a kajak-kenunak. Az indulás óta az Akadémiának 220 gyerek, ifjúsági és U23-as korú sportolója van. A sportakadémia végleges létesítményének építési munkálatai jelenleg is zajlanak, a sportkomplexumot várhatóan 2024-ben vehetik birtokukba a sportolók.

Amikor megismertem a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia célkitűzéseit és mentalitását, egyértelmű volt számomra, hogy küldetéstudatunk, stratégiai gondolkodásmódunk sokban hasonlít – persze kinek-kinek a saját szakterületén. Éppen ezért magától értetődő volt számomra, hogy a rendelkezésemre álló eszközökkel mindenképpen támogatni szeretném a szervezet céljainak elérését. Bízom benne, hogy a biztosítási keret rendelkezésre bocsátásával mind a sportkomplexum építési munkálatai, mind pedig az Akadémián folyó szakmai munka zökkenőmentességéhez hozzá tudunk járulni, így az Akadémia versenyzői és szakemberei arra koncentrálhatnak, ami számukra a legfontosabb, a kajak-kenu sportra – mondta el az együttműködés hátteréről Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. alapító vezérigazgatója.

Szakértő kollégáimmal minden nap azon dolgozunk, hogy az összes szükséges feltételét megteremtsük annak, hogy sportolóinknak és edzőinknek tényleg csak azzal kelljen foglalkozniuk, hogy nap mint nap a lehető legjobb teljesítményt nyújthassák szeretett sportágunkban. Éppen ezért külön öröm, amikor egy ilyen kiemelten fontos területen, mint a biztosítások, Magyarország piacvezető alkuszcégétől kapunk segítséget és támogatást – tette hozzá Kovács Katalin, a KKNKKA Alapítvány kuratóriumának elnöke.

 

Szóljon hozzá!