ZETApress

hírportál

Sportvarázs a szigeten

Legyen a sport a barátod! ? hirdeti a Fővárosi Önkormányzat. Szervezésükben idén hatodszor is megrendezésre kerül az év legrangosabb szabadidősport eseménye, a Szigeti Sportvarázs. Június 4-5-6-án a sportolás barátainak a Margitszigeten a helyük.

A tavalyihoz hasonlóan idén is ingyenesen látogatható rendezvénysorozat a hagyományainak megfelelően több mint 200 sport, környezetvédelmi, valamint kulturális és életmódprogramot ölel fel. Bízva a jó időben idén is több tízezer látogatóra számítunk, akik között vendégeink találkozhatnak a legismertebb hazai sportcsillagokkal, olimpiai bajnokokkal, népszerű színészekkel, akik családtagjaikkal együtt maguk is aktívan részt vesznek a programokon.

Az esemény házigazdája Kovács KOKÓ István ökölvívó olimpiai bajnok. Fellépnek a Rippl fivérek, Nick Árpád pedig Guiness-világcsúcsra készül: foggal 12 összekapcsolt bringóhintót akar elhúzni, melyek összsúlya az utasokkal együtt 8 tonna lesz. A főváros egyik dísze, a Margitsziget ősi fái ötpróba is zajlik, értékes nyereményekért.

Tovább színesedik a Sportvarázs

Idén első alkalommal három város, Gödöllő, Komló és Szolnok kap meghívást a Sportvarázsra. Lehetőségük nyílik arra, hogy saját arcuk, sikereik, terveik bemutatása mellett hozzájáruljanak az egészséges életmód és a környezet megóvása gondolatainak népszerűsítéséhez. A szervezők tervei szerint a Sportvarázs a jövő évtől eljut majd az ország regionális központjaiba is, hogy így országosan is minél több embert nyerjen meg a rendszeres testmozgás ügyének.

Hogyan választhatja ki önmaga vagy gyermeke számára a testre szabottan legideálisabb testmozgást, sportot? Tudományos módszerrel, a sport-antropometriával megállapítható mekkora lesz a gyerek testmagassága, milyen fizikai adottságokkal rendelkezik majd felnőttként. A Navi-Med Kft. ingyenes felmérést végez szombaton és vasárnap, és a mért adatok alapján szakemberek ajánlanak sikerélményt nyújtó sportágat a résztvevőknek.

Európa Sport Napja Budapesten

A Szigeti Sportvarázs életébe 2010. újabb lehetőségeket hoz. Az Európai Unió idén életre hívta az Európa Sport Napja elnevezésű kezdeményezését. Budapest uniós pályázaton elnyerve a lehetőséget, négy társsal (Olaszország, Egyesült Királyság, Spanyolország és Ciprus egy-egy nagyvárosa illetve régiója) karöltve, június 6-án idén először rendezi meg az Európa Sport Napját, mely nálunk a Szigeti Sportvarázs keretei között jelenik meg.

Az esemény életre hívásának a célja nem más, mint a lakosság egészséges és mozgás-gazdag életvitelre való ösztönzése, a sportos életmód népszerűsítése. Sportági toborzóra is sor kerül, szombaton és vasárnap 20-20 sportág kap lehetőséget arra, hogy sportolókat toborozzanak maguknak. A jövőben a teljes Európai Unióban minden évben megrendezésre kerül majd ez a sportnap, tehát méltán lehetünk büszkék arra, hogy a Szigeti Sportvarázs zászlóvivő ebben a kezdeményezésben is ? mondta el Dobor Dezső sajtófőnök.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sportszigeti varázs | ZETApress

Szóljon hozzá!