ZETApress

hírportál

ORLEN Krakkóban

Közel 200 magyar sportoló vesz részt az ORLEN-csoport támogatásával megvalósuló III. Európa Játékokon – tudatták sajtósaik. Két hét múlva indul az esemény, amelyet idén Krakkóban és a környező kis-lengyelországi vajdaságban rendeznek meg június 21-e és július 2-a között.

A 29 sportágat felvonultató kontinentális viadalhoz 2023-ban szponzorként csatlakozik a magyarországi ORLEN töltőállomás-hálózat anyavállalata, az ORLEN-cégcsoport, amely hosszú évek óta támogatja a jelentős európai- és világversenyeket és a tehetséges sportolókat. A magyar versenyzők összesen 21 sportágban vesznek részt a megmérettetésen.

Az egészséges életmód, a nemzetek közti barátság és a fair play jegyében megrendezett 2023-as Európa Játékokon 48 ország közel 7300 sportolója vesz részt; a Lengyelországban megrendezett megmérettetésen hazánkat 21 sportágban, több mint 190 versenyző képviseli. A versenyszámok között szerepel atlétika, lövészet, íjászat, kajak és kenu szlalom, asztalitenisz, 3×3-as kosárlabda, vívás, judo, tollaslabda, ökölvívás, hegyifutás és -kerékpározás, taekwondo, az új olimpiai sportágak közül a BMX freestyle, valamint a Lengyelországban igen népszerű nyári síugrás. A 29 sportágat felvonultató esemény távolról sem tét nélküli, hiszen 13 sportágban egyben Európa-bajnoki címért, 19 versenyszámban pedig a 2024-es párizsi olimpiai kvalifikációért küzdenek a versenyzők.

Az ORLEN-csoport a 2023-as Európai Játékok főszponzoraként támogatja Lengyelország történetének legnagyobb multisporteseményének megszervezését, amelyet több mint 50 országban közvetítenek majd. Ennek eredményeképpen egyszerre erősítjük az ORLEN márkát, és népszerűsítjük hazánk imázsát külföldön – mondta Daniel Obajtek, a PKN ORLEN igazgatótanácsának elnöke, aki így folytatta: Több éve következetesen építjük multienergetikai társaságunkat, amely mára a világ 150 legnagyobb vállalata közé tartozik. Termékeinket a világ közel száz országában forgalmazzuk, ám erős és felismerhető márkánk megteremtésében a különböző szponzorációs együttműködéseink is segítenek minket. A múlt évben ezek rekordösszegű, több mint 115 milliárd forintnak megfelelő zloty reklámértéket biztosítottak a vállalatnak – tette hozzá. Az ORLEN-csoport régóta támogat sportegyesületeket és sporteseményeket azokban az országokban, ahol jelen van, az idei évtől a társaság a Formula-1-es olasz Scuderia AlphaTauri csapat fő partnereként pedig a globális sportszíntérre is belépett.

A június 21-e és július 2-a között megrendezendő III. Európa Játékokon az ORLEN a sportolók rajtszámán, az önkéntesek pólóin, a sportarénák LED-képernyőin és bannerein, valamint a Krakkó-Balice Nemzetközi Repülőtér digitális kampányában jelenik meg. Ezenkívül a vállalat töltőállomásait használja majd az Európai Játékok járműflottája, amelynek egy részét hidrogénnel fogják üzemeltetni a PKN ORLEN csoport által nemrégiben Krakkóban megnyitott első mobil hidrogéntöltő állomásának köszönhetően.

Nagy örömünkre szolgál, hogy egy olyan nemzetközi sporteseményt támogathatunk, amelyen közel 200 magyar sportoló is részt vesz, hasonlóan a nemrég lezajlott ORLEN Nations Grand Prix Cycling kerékpárversenyhez. Magyarországon az ORLEN 2022 végén lépett piacra, a cégcsoport pedig folyamatos fejlesztéseket tervez a közép-kelet európai régióban. Jelenleg 3000 töltőállomást üzemeltet hat európai országban, 2030-ra azonban célja, hogy ez a szám elérje a 3500-at – mondta Jaroslaw Szeliga, a magyarországi ORLEN töltőállomásokat üzemeltető, az ORLEN-csoport tagjaként működő Normbenz Magyarország Kft. ügyvezetője.

Szóljon hozzá!