ZETApress

hírportál

Talmáék csak 12. helyen

Gyorsasági motoros világbajnokunk és menedzsere sikeresen vette az akadályokat a Rábaköz Kupa második napján, ahol 4 gyorsasági szakasz várt a mezőnyre. A magyar-olasz páros a tegnapi prológot követően a mai versenyt is érdekes etapnak értékelte, ahol sok mindent megtapasztalhattak eddigi rövidke terepralis pályafutásuk alatt.

Volt víz jobbról is, balról is, sár, kanyargós erdei utak, így minden érzékszervüket használniuk kellett, hogy a lehető leggyorsabban teljesíteni tudják a távokat. Azonban a jó szereplésnek mindez csak az egyik része. Kell még egy ügyes sofőr, ez adva volt, kell még egy rutinos navigátor, aki szintén a helyén volt ? bár saját bevallása szerint az első két gyorsaságin hibázott is, de szerencsére Talmácsi a sofőr ? és természetesen kell még egy jó technika.

Ez utóbbi nem sokkal a rajt után rakoncátlankodni kezdett, majd a 4. szakasz első 5-6 km-ét követően teljesen elment a négy kerék meghajtás, majd az első tengely is bemondta az unalmast, mindez lényegesen megnehezítette a gyors célba érést. Talmácsi?Favaro duó jelenleg a 12. helyen áll 33,10 perces hátránnyal. Versenyautójukat a szervizben készítik a holnapi gyorsasági szakaszokra, míg ők pihenéssel, lazítással töltik a nap hátralévő részét. A kapuvári II. Rábaköz Kupa 2. nap: 1. Korda ? Tóth 2:33:32, 2. Szalay ? Bunkoczi 2:34:51, 3. Fazekas ? Maurer 2:35:04? 12. Talmácsi ? Favaro 3:06:42.

Ma nagyon sok technikai problémánk adódott, ami megkeserítette, hogy igazán élvezhessem a versenyzést. Várom, hogy holnap rendben legyen az autó és egy jó versenyzéssel tudjunk búcsúzni ? mondta Talmácsi Gábor.

Nagyon élvezzük a közös versenyzést Gáborral. Eredménytől függetlenül egy felejthetetlen élmény lesz mindkettőnknek ez a kitérő a tereprali világába. Holnapra eső várható, ami megnehezítheti Talma dolgát, de ha abból indulok ki, hogy a MotoGP pályán is nagyon jó esőben, akkor nagy gond nem lehet ? mondta Stefano Favaro.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talmáék kategóriamásodikok | ZETApress

Szóljon hozzá!