ZETApress

hírportál

Két hét múlva válasszunk!

Elérték a gyermekek azt a kort, hogy élvezik a testmozgást, minden percüket a szabadban töltenék, érdeklődnek a sporteszközök iránt? – Itt az ideje hát sportágat választani! A Nagy Sportágválasztó széles sportági palettát kínál a kis- és nagy-gyerekek számára egyaránt, sőt még a zene és a hangszerek megismerése sem áll távol tőle!

Több mint 100 sportág, több mint 20 hangszer, húszezer látogató, olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolók, neves zenészek. Ez mind a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó a Merkapt Sportközpontban, a Maglódi út 12/A-ban – tudatták sajtósaik.

A sportági helyszíneken szakképzett edzők segítségével lehetőség nyílik a kitelepülő sportágak kipróbálására, valamint bemutatók formájában a közönség az alapokon túl is beleláthat egy-egy mozgásforma világába. Az eseményen a gyermekek találkozhatnak, sőt együtt is sportolhatnak a megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal. Mindezeken felül a kicsik és nagyok egyaránt belekóstolhatnak a zene világába, szakképzett oktatók mutatják be egy-egy népszerű vagy kevésbé ismert hangszer történetét, működését, legérdekesebb és legfontosabb jellemzőit.

A kétnapos rendezvény pénteki napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak van fenntartva, de aznap 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké. Gyere el, próbáld ki, válassz sportágat és hangszert május 26-27-én 09-től 17 óráig!

Szóljon hozzá!