ZETApress

hírportál

Neutralizálták az 5. szakaszt

Az időjárás és a csúszóssá váló pálya miatt a csapatok aggodalmukat fejezték ki a szervezők felé, így a szakasz neutralizálásra került. A körözés 12 órakor indult, a versenyzők 8 kört tettek meg, de nem voltak részhajrák, nem hirdettek szakaszgyőztest, így az összetett végeredménye a tegnapi marad!

A Magyar Kerékpáros Körverseny utolsó szakaszát a csapatok és a versenyzők kérésére, a rossz időjárási körülmények és pályaviszonyok miatt neutralizálták. A verseny összetettje ennek megfelelően nem változott: az UAE Team Emirates svájci versenyzője viheti haza a sárga trikót.

Egy órás csúsztatással délben indult útnak a 44. TdH mezőnye Budapest utcáin. A késésnek megvolt az oka: a csapatok az utolsó pillanatokig egyeztettek a szervezőkkel az etap alakulását illetően. Végül a neutralizálás mellett döntöttek: a versenytávot 16-ról 8 körre (150-ről 75 km-re) rövidítették, törölték a részhajrákat, nem hirdettek szakaszgyőztest, az összetett állását pedig az egy nappal korábbinak megfelelően rögzítették.

A mezőny minden esetre (a szurkolók legnagyobb örömére) végül nekivágott a körözésnek: a rajtszalagot Stephen Roche, a verseny nemzetközi nagykövete; Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere; Eisenkrammer Károly, a verseny főszervezője; illetve Szászi István, a Bosch csoport vezetője Magyarországon és az adriai régióban vághatták át. A körözés rendkívül látványos terepen zajlott: a Lánchíd, a Parlament, a Margitsziget és a budai várnegyed biztosították a hátterét.

Mivel az összetett versenyben már nem történt változás, a 44. Tour de Hongrie-t Marc Hirschi (UAE Team Emirates) nyerte, 10 másodperccel Ben Tullett (INEOS Grenadiers) és 13-mal Yannis Voisard (Tudor Pro Cycling Team) előtt. Hirschi mindössze a második svájci győztese a Magyar Körversenynek – honfitársai közül Kurt Stettler aratott itt diadalt 1933-ban.

A zöld trikó az utolsó sprintszakasz törlésével végérvényesen a szlovák Matus Stocekhez került. Az ATT Investments kerekese két szökésének köszönhetően annyi pontot gyűjtött a gyorsasági részhajrákon, hogy megelőzte a mezőny legjobb sprintereit és összetett menőit is! A pontverseny 2. helyét Hirschi, a 3. helyet Dries de Bondt, egy másik szökevény szerezte meg.

A hegyi trikó Sebastian Schönbergerhez, a Human Powered Health osztrák hegyi-menőjéhez került. A 29 éves versenyzőnek ez már a második megkülönböztető meze az idén: a Gran Caminón a pontversenyt nyerte meg.

Az ATT Investments kiscsapatként érkezett a versenyre, mégis két színes mezzel utazhatnak vissza Csehországba. Dina Márton magabiztos, 2 perc feletti előnnyel szerezte meg ugyanis a legjobb magyarnak járó fehér trikót Kusztor Péter (Team Novo Nordisk) előtt.

44. Tour de Hongrie, 5. szakasz (Budapest, 75 km) – neutralizálva

Az összetett végeredménye:
1. Marc Hirschi (svájci, UAE Team Emirates) 17:19:28
2. Ben Tullett (brit, INEOS Grenadiers) +0:10
3 Yannis Voisard (svájci, Tudor Pro Cycling Team) +0:13
4. Max Poole (brit, Team DSM) +0:16
5. Sylvain Moniquet (belga, Lotto Dstny) +0:18
6. Oscar Onley (brit, Team DSM) +0:22
7. Matteo Fabbro (olasz, Bora – hansgrohe) +0:22
8. Egan Bernal (kolumbiai, INEOS Grenadiers) +0:22
9. Davide Piganzoli (olasz, EOLO – Kometa) +0:45
10. Abel Balderstone (spanyol, Caja Rural – Seguros RGA) +0:45
A pontverseny győztese (zöld trikó): Matus Stocek (szlovák, ATT Investments)
A hegyi pontverseny győztese (piros trikó): Sebastian Schönberger (osztrák, Human Powered Health)
Az összetettben legjobb helyen végző magyar versenyző (fehér trikó): 17. Dina Márton (ATT Investments)

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Karcagról Pécsre tekernek | ZETApress

Szóljon hozzá!