ZETApress

hírportál

2023 forintért a vb-re

Utazzon 2023 forintos kedvezményes jeggyel a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain az atlétikai vb-re! VB2023 nevű kedvezményes jegyet vezet be a MÁV-Volán-csoport Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére, az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságra.

A fenntarthatóság és a vb sikeres lebonyolítása érdekében együttműködési megállapodást kötött az eseményt szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. és a MÁV-Volán-csoport – tudtuk meg kora délután egy Nyugati pályaudvari peronon, ahol dr. Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója és Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokság lebonyolításáért felelős Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót. Fotóink a MÁV Kommunikáció felvételei.

Augusztus 19-27-e között Budapesten rendezik a szabadtéri atlétikai világbajokságot, amely a világ harmadik legnagyobb sporteseménye. A szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. és a MÁV-Volán-csoport közös meggyőződése, hogy együttesen hatékonyabban járulhatnak hozzá a világbajnokság sikeréhez, ezért a világverseny céljainak elérése érdekében stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek.

A fenntarthatóság jegyében a MÁV-Volán-csoport kedvezményes árú VB2023 jegyet vezet be az esemény idejére. A szimbolikus, 2023 forintos árú jegy augusztus 18-a és 27-e között Budapestre történő utazásra, míg augusztus 19-e és 28-a között a visszautazásra lesz érvényes. A jegy az ország bármely pontjáról a MÁV-START és GYSEV járatokon, a helyszínhez legközelebb eső vasútállomásig – azaz Kelenföldig, valamint a Déli, Keleti és Nyugati pályaudvarokig -, a Volánbusz esetében az ország bármely pontjáról a fővárosba – például Budapest-Népligetig, Budapest-Stadionig – és a budapesti elérést biztosító vasútállomásra, a MÁV-HÉV esetében Budapest közigazgatási határáig történő helyközi utazásra, illetve minden esetben a kiindulási helyre visszautazásra jogosít.

A VB2023 jegy várhatóan már 30 nappal a rendezvény kezdete előtt megváltható lesz a MÁV applikációban, a későbbiekben pedig a MÁV-START jegykiadó automaták Térségi és városi jegyek menüpontjában, a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz jegypénztárakban, valamint a Volánbusz helyközi autóbuszokon is elérhető lesz. A jegy vonatokon csak 2. kocsiosztályon érvényes, feláras vonaton a szükséges felárat – például InterCity vonaton a helyjegyet – vagy emelt szintű szolgáltatást biztosító autóbuszon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell hozzá váltani.

A sajtótájékoztatón részt vett Szabó Nóra hosszútávfotó, aki az idei sevillai maratonon 2:28:25 órás új országos csúcsot állított fel. Célja, hogy az augusztusi vb-n is hasonló eredménnyel teljesítse a 42,195 kilométeres távot, ami itthon nem lesz egyszerű, mert a hazai pályát nehezebbnek érzi a külföldinél, ahol a rekordot felállította. Szeretne az 1-20-ba kerülni és örül annak, hogy a mosonmagyaróvári rokonai is kedvezményesen jöhetnek a fővárosba, hogy élőben láthassák hosszú futását!

Szóljon hozzá!