ZETApress

hírportál

Könnyű csoportba kerültünk

Elkerülték válogatottunkat a nagyok: U17-es focistáink az ír, a lengyel és a walesi csapatot kapták ellenfélnek a május 17-én szerdán kezdődő hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Az M4 Sporton 17 órakor kezdődött esemény moderátora Mohai Bence volt.

A 4 csoport margitszigeti sorsolásán a 109-szeres válogatott Dzsudzsák Balázs, a viadal debreceni születésű nagykövete húzta ki a résztvevőket tartalmazó 8-8 sárga és piros golyót az Ensana Thermal Hotelben. A 36 éves focista elmondta, rég volt már, amikor U17-es tornán játszott, és nagy megtiszteltetés számára, hogy egy ilyen viadalnak lehet a nagykövete. – Nagyszerű érzés, ha már ilyen fiatalon a hazádat képviselheted. A pályára lépő labdarúgóknak azt kívánom, élvezzenek minden pillanatot, mutassák meg magukat és higgyenek az utolsó percig! – jelentette ki a DVSC támadója.

A sorsolást vezénylő Marcello Alleca, az európai szövetség (UEFA) válogatott tornákért felelős vezetője elmondta, először lesz Magyarországon ennek a korosztálynak az Európa-bajnoksága. A többi csoportból a C-ben nagy csatára van kilátás a portugál, a címvédő francia és a német csapat között, míg a D-ben a legutóbbi három alkalommal döntős – ebből kétszer nyertes – hollandok az angolokkal is találkoznak. A kvartettekből az 1-2. helyezettek jutnak a negyeddöntőbe. A 21. U17-es kontinenstornának május 17-e és június 2-a péntek között Balmazújváros, Budaörs, Budapest, Debrecen, Felcsút és Telki ad otthont. Az U17-es labdarúgó Eb csoportbeosztása:

A-csoport: Magyarország, Írország, Lengyelország, Wales
B-csoport: Szerbia, Spanyolország, Olaszország, Szlovénia
C-csoport: Portugália, Franciaország, Skócia, Németország
D-csoport: Horvátország, Hollandia, Svájc, Anglia

Szóljon hozzá!