ZETApress

hírportál

Ki rúgja a 11-est?

Szövetségi kapitányunk egyáltalán nem számít könnyű meccsre holnap a bolgárok elleni Európa-bajnoki G-csoportselejtezőn – tudtuk meg Telkiben a ma déli sajtótájékoztatón.

Nehéz felmérni az ellenfél lelki állapotát, de biztos, hogy Budapesten szeretné kijavítani a hazai vereséget. Az új szakvezetővel az előző négy meccsen ugyanazt a taktikát követték a bolgárok, ezen változtattak, így kaptak ki Montenegrótól – mondta ellenfelünk pénteki 1:0-s vereségéről Marco Rossi, aki szerint a meccset látva döntetlen is lehetett volna. Az 58 éves olasz szakember úgy vélte, Bulgária nehéz ellenfél lesz, mert nagyon atletikus csapat jó erőnléttel, elöl gyors, robbanékony játékosai vannak, akiknek nem szabad teret adni, a középpályája és a védelme pedig szilárd.

Akkor vagyunk sikeresek, ha csapatként alázatosan állunk a találkozóhoz. Ahhoz, hogy nyerjünk, százszázalékosan ott kell lennünk fejben és hozzáállásban, mert hiába győztük le Angliát kétszer is, tudjuk, hogy nem azon a szinten vagyunk – jelentette ki Rossi elismerve, hogy az elmúlt évek eredményei alapján a szerb mellett a saját csapata a csoport esélyese, de a papírforma csak egy dolog. – Ahogy nekünk sikerült borítani Anglia és Németország ellen, úgy erre bármikor sor kerülhet a mi kárunkra is. Igyekszünk elvonatkoztatni ettől a nyomástól!

Rossi fontosnak tartotta, hogy még egyszer elnézést kérjen az észtek ellen csütörtökön 1:0-ra megnyert barátságos meccsen történtek miatt, amikor is Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntötte el, melyikük lője a 11-est, amelyet aztán utóbbi kihagyott. – Szövetségi kapitányként én vagyok a felelős a pályán történtekért. Lehet olyan, hogy Szoboszlai átadja a végrehajtást másnak, de akkor sem kő-papír-ollóval. Ilyen többet nem lesz! Szoboszlai van kijelölve, és ha jól érzi magát, nem is kell átadnia – fogalmazott.

Szoboszlai Dominik arról beszélt, hogy a mostani selejtezősorozat annyiban mindenképpen más, hogy ezúttal a szurkolók a csoport megnyerését várják a csapattól. – Nem szeretném, hogy a csapat átvegye ezt a nyomást. Szívem szerint levenném ezt a stresszt minden játékos válláról. Nem szabad ezzel foglalkozni – mondta az RB Leipzig támadója. A 22 éves focistánk egyáltalán nem biztos abban, hogy az ellenfelek visszaállnak majd védekezni a magyarok ellen, szerinte ez nagyban függ a saját játékuktól is. – A döntetlen nem lett volna rossz a bolgár-montenegrói meccsen, de szeretnénk magunkra koncentrálni. Ha mi minden meccsen 3 pontot szerzünk, akkor teljesen mindegy, hogy a riválisok mit játszanak egymással – mondta Szoboszlai, aki büszke arra, hogy csapatkapitányként még veretlen. A G-csoport pénteki 1. fordulójában Bulgária-Montenegró 0:1 (0:0), Szerbia-Litvánia 2:0 (1:0). A tabellán 1-2. Szerbia és Montenegró 3:3, 3-5. Magyarország, Bulgária és Litvánia 0-0 ponttal.

A bolgárok javítani akarnak

Mladen Krstajic becsvágyó, motivált bolgár labdarúgó-válogatottat ígért a magyarok elleni Eb-selejtezőre a ma esti népstadioni sajtótájékoztatóján. – A Montenegrótól elszenvedett hazai vereség miatt nagy a nyomás rajtunk, de be akarjuk bizonyítani, hogy erős csapatunk van. Motivált és becsvágyó együttest láthatnak majd, a fiatal játékosainknak persze lesznek hibái, de győzelmei is – fogalmazott a szerb szakember, aki arról is beszélt, hogy szerinte tanítványai nem érdemeltek vereséget a pénteki nyitófordulóban.

A bolgárok szövetségi kapitány hangsúlyozta, játékosai ugyan elfáradtak, de két nap elegendőnek bizonyult a regenerálódáshoz, így felkészülten várják a holnapi összecsapást. A magyarokat fizikálisan és taktikailag is jónak nevezte. Ilia Gruev, a Werder Bremen focistája arról beszélt, hogy a magyar válogatott magját a Bundesligában szereplő labdarúgók adják, akik egytől egyig kiváló játékosok, ennek megfelelően a magyar csapat erősségei.

A G-csoport 2. fordulóban sorra kerülő magyar – bolgár focimeccs holnap 20:45-kor kezdődik a Népstadionban a török Halil Umut Meler sípjelére. Válogatottunk várható kezdőcsapata: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla, Kalmár, Nagy Á., Kerkez – Szoboszlai, Gazdag – Sallai lesz, edzésük 16:30-kor kezdődött Telkiben. A másik holnap esti találkozón az élen álló szerbek Montenegróban, míg a szabadnapos litvánok a B-csoportos szabad Görögországban játszanak.

Szóljon hozzá!