ZETApress

hírportál

Fradi-siker idegenben

A Fradi nagy csatában 9:8-ra nyert az ÚVSE vendégeként tegnap este a női vízilabda Eurokupa-döntő odavágóján a Margitszigeten – láttuk az M4 Sporton. A visszavágót 29-én szerdán rendezik a Népligetben. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Női Eurokupadöntő, 1. mérkőzés: ÚVSE – FTC 8:9 (2:2, 2:3, 2:1, 2:3), gólszerzők: Szegedi 2, Baksa, Faragó, Irmes, Szücs, Rybanska, Tiba 1-1, illetve Gurisatti, Kuna, Illés 2-2, Tóth-Csabai, Leimeter, Pőcze 1-1 találattal. Vezette: Ferrari (olasz) és Markopulu (görög). A párharc esélyesei a korábbi évek UVSE-dominanciájával ellentétben ezúttal a zöld-fehérek voltak, akik ebben az idényben mind a négy mérkőzésüket megnyerték a nagy rivális ellen. Gerendás György vezetőedző együttese a kupadöntőben (9:5), az Eurokupa csoportküzdelmei során (10:8), valamint mindkét szezoni bajnokin (13:6 és 9:7) legyőzte az ÚVSE-t.

Az I-II. negyed rendkívül kiegyenlített küzdelmet hozott, viszont sok volt mindkét oldalon a kihagyott helyzet. A Fradi nagyszünetben egy góllal (4:5) vezetett. A fordulást követően egyenlíthetett volna a hazai csapat, de Faragó ötméteresét Neszmély hárította, a túloldalon pedig Leimeter büntette a hibát egy remek ejtéssel. Az Újpest szépítése után a két edző sakkjátszmája következett, Gerendás és Benczur Márton is időt kért egy emberelőny előtt, végül utóbbi figurája bizonyult sikeresnek, így újra egyenlő volt az állás.

Az utolsó nyolc perc ferencvárosi góllal indult – Pőcze fórból talált be -, de az Újpest Tiba révén 15 másodperc múlva válaszolt, szintén létszámfölényből, a következő fórjából azonban még lövésig sem jutott el. Két és fél perccel a vége előtt újabb ötöst harcolt ki az ÚVSE, Szegedi kíméletlen végrehajtónak bizonyult, de Illés a túloldalon egy remek pattintással gyorsan egalizált.

A Ferencváros 74 másodperccel a vége előnyt emberelőnybe került, Gerendás kikérte második idejét is, de Gurisatti lövését Magyari hárította. A labda a vendégeknél maradt, Illés pedig betalált. Az Újpestnek gyakorlatilag egy támadásra maradt ideje, előnyt nem kapott, ám a helyzete így is megvolt, de Hajdú lövése a keresztlécről lepattanva a vízről nem befelé, hanem kifelé csordogált.

Szóljon hozzá!