ZETApress

hírportál

Győztünk az ötvenediken!

Válogatott focistáink 40 ezer néző előtt 1:0-s félidő után 1:0-ra legyőzték a vendég észteket a tegnap esti felkészülési meccsen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány 50. találkozója volt. Az összecsapást az osztrák Walter Altmann jól vezette. A meccs előtti sajtótájékozókról idekattintva olvashatunk.

A 37. percben Bolla Bendegúz gólját a VAR les miatt jogosan érvénytelenítette. A mieink az első válogatott-gólját szerző Ádám Martin fejesével a 41. percben jutottak vezetéshez. Több gól már nem született, mivel Sallai Roland büntetőjét a 71. percben az észt Karl Hein kivédte. A jubiláló olasz szakvezető egy újoncot avatott Csoboth Kevin személyében, aki a 76. percben Szoboszlai Dominik csapatkapitányt váltotta, így a kapitányi karszalag Szalai Attilára került.

Rossi elégedetlen

Szövetségi kapitányunk az 1:0-s győzelem ellenére elégedetlen volt válogatottunk játékával. – Nem vagyok elégedett! Voltak jobb periódusok, amikor sikerült végrehajtani azt, amit terveztünk, azaz a széleken aktívabb játékkal megbontani az ellenfél védekezését, de hiányzott a folyamatosság a játékunkból! – értékelt az olasz szakvezető, aki szintén kritikusan fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-olló játékkal döntötte el, melyikük rúgja a 11-est, melyet aztán utóbbi kihagyott a II. félidő derekán.

Ha van első számú kijelölt labdarúgó a büntető végrehajtására, akkor ő lője a 11-est. Ha mindez 3:0-nál történik, akkor még megérteném, de 1:0-nál ez felelőtlenség volt! Erről már beszéltem Szoboszlaival. Remélem, a jövőben nem ismétlődik meg, mert ha az észtek kiegyenlítenek, akkor nagyon zavart volna még úgy is, hogy ez egy barátságos meccs volt! – mondta Marco Rossi és arról is beszélt, hogy sok ki nem kényszerített hiba jellemezte csapatát, a passzokba sok pontatlanság csúszott.

Márciusban négy hónap szünet után mindig kicsit rozsdás a játék, erről Marcónak már van tapasztalata. Szerinte a játék olvasásában is javulnia kell az együttesének, illetve a védelemnek az előre ívelt átadások okoznak gondot, középpályán pedig a lepattanó labdák megszerzésén kell javítani. – Amióta a magyar válogatott kispadján ülök, sose éreztem a támogatás hiányát. A megbecsülést és a szeretetet érzem a közönség éltetésében, ami az egész stábomnak is szól! – mondta nevének skandálásáról az 50. válogatott mérkőzésén irányító Marco.

Häberli elégedett

Fantasztikus atmoszféra jellemezte a mérkőzést, voltak olyan játékosaink, akik nagyszerű teljesítményt nyújtottak, de sajnos nagy árat fizettünk az I. félidő végén elkövetett hibákért. Voltak helyzeteink, ezt értékelni kell, mert a magyarok a Nemzetek Ligája élvonalában szerepelnek! – fogalmazott Thomas Häberli, az észtek svájci szakvezetője és gratulált kollégájának az 50. mérkőzéséhez hozzátéve: látszik, hogy öt év alatt mennyit fejlődött irányítása alatt a magyar válogatott!

Nemzeti együttesünk 27-én hétfőn már Eb-selejtezőn fogadja a bolgár csapatot a G-csoportban. A találkozó 20:45-kor kezdődik a Népstadionban az M4 Sport kamerái előtt.

Szóljon hozzá!