ZETApress

hírportál

Karate-Eb holnaptól

Érmekért küzdenek holnaptól az Eb-n karatézóink: Európa-bajnokságon vesz részt 26-án vasárnapig a magyar felnőtt karate válogatott. A spanyolországi Guadalajarában sorra kerülő karate és para-karate Eb-n 48 ország több mint 600 versenyzője lép tatamira,

Magyarországot 28 versenyző képviseli. A kontinensviadalon – amely a magyaroknak az év szuperversenye, az októberi budapesti világbajnokság felé vezető út egyik fő állomása – a hazai szakvezetés érmeket vár sportolóinktól – tudatták sajtósaik.

Jól sikerült válogatottunk felkészülése, egyedül a női csapat formagyakorlatban történt egy szerencsétlen sérülés. Érdekesség ugyanakkor, hogy a vállán megsérült Tóth Vanda helyére a válogatott egyik edzője, a korábbi magyar bajnok Anti Zsuzsanna ugrott be a csapatba. – Kijelenthetem, hogy így sem gyengült a női együttes, hiszen Zsuzsi tökéletesen ismeri az eddig elvégzett munkát és a csapat működését, és vele a lányok legalább olyan jól fognak teljesíteni, mint eddig – nyilatkozta Büchler Zsolt szövetségi kapitány, aki optimista az Eb előtt.

Több potenciál is van a csapatunkban, kérdés, hogy az adott pillanatban ki, mire lesz képes. Eleve két olyan klasszisunk van, mint az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor és tavalyi Világjátékok-ezüst mellett sok más nagyszerű eredménnyel rendelkező Tadissi Martial. Mellettük ott van a tavalyi két Eb-döntősünk, és rajtuk kívül is vannak olyan versenyzőink, akik képesek lehetnek dobogós hely elérésére. Formagyakorlatban is benne van az éremmeccs a mieinkben, és para-karatésaink is rendre érmekkel tértek haza az elmúlt évek világversenyeiről. Összességében három éremre számítok – jelentette ki a szakvezető hozzátéve: a fő cél ugyanakkor az őszi hazai rendezésű vb-n való jó szereplés.

Emlékeztetőül: a tavalyi Eb várakozáson felül sikerült, hiszen György Dániel személyében a sportág történetében először felnőtt magyar Európa-bajnokot ünnepelhettünk, és a végül ezüstérmes Boussebaa Aicha volt az első magyar női karatés, akinek felnőtt Eb-n sikerült a fináléba jutás. A para-karatésok révén pedig három éremnek örülhettünk egy éve, köztük Kákosy Olívia elsőségének.

A spanyolországi Eb-n holnaptól péntekig a selejtezőket bonyolítják le, majd szombat-vasárnap rendezik a bronzmeccseket és a döntőket. A guadalajarai magyar indulók névsorát a múlt csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón ismerhettük meg a Magyar Sport Háza földszinti nagy tárgyalójában.

Szóljon hozzá!