ZETApress

hírportál

Visszavágni akarunk!

Vezetőedzőnk szerint akkor is helyt kell állni a Fradinak a sikertelen odavágás után holnap este a Leverkusen ellen, hogy mindössze 13 bevethető felnőtt játékosa lesz az Európa-liga nyolcad-döntő visszavágóján.

Sztanyiszlav Csercseszov játékos múltjából még emlékszik az 1991. április 17-ei népstadioni 1:0-s győzelmükre, ám ezen az 1992-es Eb-selejtezőn más védte a szovjet kaput, ő csak a szeptember 25-ei moszkvai 2:2-s meccsen állt a kapuban ellenünk. 13 pontos csoportelsőként jutottak ki Svédországba, míg mi 8 ponttal a 10 pontos olaszok és a 9 pontos norvégok mögött ötből csak a negyedikek lettünk a 0 pontos Ciprus előtt.

Senki nem épült fel a sérültjeink közül, így 13 felnőtt játékosunk bevethető, a többiek utánpótláskorúak, de ennek ellenére helyt kell állnunk, más nem számít! – mondta a ma déli sajtótájékoztatón a Népstadion sajtótermében az orosz mester, aki öt tanítványára sérülés, Botka Endrére pedig eltiltás miatt nem számíthat. – Kétgólos hátrányban fontos az agresszivitás és a támadó szellem, tisztában is vagyunk azzal, hogy hajtaniuk kell! – mondta hozzátéve: nem szabad túlságosan kitámadniuk, mert azt az ellenfél könnyen megbüntetheti! Mindenki tudja mit jelent a 0:2, nekünk minimum 2 gólt kell lőnünk! Idegenben játék szempontjából sikerült megvalósítani, amit akartunk, de ellenfelünk nagyon hatékony volt, mi pedig nem szereztünk gólt a kevés helyzetünkből. A szurkolóink jobbak voltak a csapatnál, de remélem, ezúttal velük együtt ki tudjuk vívni a továbbjutást! – összegzett Csercseszov.

Dibusz Dénes játékosként arról beszélt, hogy sose jó vereséggel készülni egy ilyen fontos mérkőzésre, de a PAFC elleni 1:2-t lezárták, mindenki tiszta lapot nyitott hétfőn. – Csak egy cél lebeg a szemünk előtt, hogy győzelemmel zárjuk a holnap esti meccset és kivívjuk a továbbjutást! – jelentette ki válogatott kapusunk, aki szerint kiváló a sorozat döntőjének is otthont adó Népstadion talaja.

A tavaly május 11-i MK-döntőre utalva megjegyezte: nemcsak neki, de a csapatnak sem ismeretlen a terep. Szerinte az odavágó pozitívuma, hogy kidolgozott helyzet nélkül játszotta le a meccset a Leverkusen, amely nem tudta megbontani a Fradi védekezését. Éppen ezért volt nagyon fájó az eredmény, mert a tervet megvalósították és ahhoz képest rossz eredménnyel tértek haza. A norvég Zachariassen 10 jegyet küldött honfitársainak, orosz vezetőedzőnk is ugyanennyit kapott, ő viszont száznál is többet osztott szét a barátainak. Persze ehhez meg kellett vennie a pluszbelépőket!

Ellenfelünk ma otthon edzett

Xabi Alonso vezetőedző szerint a Leverkusen focistáinak a kétgólos előny ellenére nagyon kell koncentrálniuk holnap a Fradi elleni UEL nyolcad-döntő visszavágóján. – Intenzív mérkőzésre számítok, amelyen jól kell játszanunk, mert erős ellenfél a magyar bajnok. Mindenre fel kell készülnünk! – fogalmazott ma esti sajtótájékoztatóján a spanyol játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok szakember. – Lenyűgöző a Népstadion, a Real Madrid-pályára emlékeztet, de arra még nem gondolok, hogy a döntő is ugyanitt lesz május 31-én, mert odáig nagyon hosszú út vezet! Most csak erre a meccsre koncentrálunk, mert nagyon oda kell figyelnünk! Kontrollálni szeretnénk a játékot! – jelentette ki a 41 éves tréner.

Lukas Hradecky, a Leverkusen csapatkapitánya arról beszélt, hogy a magyar szurkolók nagyon szenvedélyesen biztatják a csapatukat, így kiváló lesz a hangulat, melyre felkészültek. – Nagyon tetszik a csapat elmúlt hetekben mutatott mentalitása, ezt kell tovább vinnünk! – mondta a pozsonyi születésű finn válogatott kapus, aki szerint a továbbjutás kiharcolásához kulcsfontosságú lesz, hogy mielőbb gól rúgjon és jól védekezzen a német együttes.

A visszavágó holnap 21 órakor a portugál Artur Dias sípjelére indul, kétgólos Fradi-siker esetén 2×15 perc hosszabbítás, sőt büntetőpárbaj is dönthet. A 8 továbbjutó negyeddöntős ellenfelei a pénteken 13 órakor kezdődő sorsoláson derülnek ki. Azt is, a holnapi esti meccset és a május 31-i népstadioni finálét is az M4 Sporton is követhetjük.

Szóljon hozzá!