ZETApress

hírportál

Új vezetés az MSSZ-ben

Polyánszky Zoltán 47 éves filozófust, közgazdász doktort, a 2024-es budapesti sakkolimpiát szervező bizottság döntéshozó testületének vezetőjét választották meg elnöküknek a küldöttek a Magyar Sakkszövetség mai tisztújító közgyűlésén.

A későbbi győztes a 10 órára összehívott, de akkor még nem határozatképes közgyűlés megkezdése előtt minden székre kitette szórólapját az általa preferált jelöltekről. Íme a névsoruk:

Elnök: dr. Pólyánszky-Tamási Zoltán Péter

Alelnök: dr. Flumbort András László

Elnökségi tagok:
Bea Zsolt
Berkes Ferenc
Dankházi Péter Farkas
dr. Dobozy Gedeon Ábel
dr. Font Gusztáv
Komiszár Nanetta Linda
Kurpé Csaba
Misetáné dr. Burján Anita
Pergel László
Szabó Ferenc

Ellenőrző (Felügyelő) Bizottság:
Kovács Péter (elnök)
dr. Nyíri Ilona Klára
Bernula István Bertold

Fegyelmi Bizottság:
dr. Jakobetz András (elnök)
dr. Hargittay Szabolcs
dr. Varga Tamás

A küldöttektől az aktív klubjátékos Polyánszky Zoltán 54 (62%), míg a másik elnökjelölt, Sterbenz Tamás, a TE rektora 33 (38%) szavazatot kapott. Korábban Varga Gábor is elnökjelölt volt, de ő szerdán visszalépett, míg Szabó László eddigi elnök nem is pályázott újra a tisztségre és végül elnökségi tagnak sem jelöltette magát.

Polyánszky Zoltán megválasztása után elmondta: örül a győzelmének, de annak nem, hogy meglehetősen feszült körülmények között született meg a döntés. A közgyűlés félórás késessel kezdődött el, mert már arról vita alakult ki, hogy automatikusan a korábbi elnök, Szabó László legyen a levezető elnök, vagy ahhoz a közgyűlés jóváhagyása is szükséges.

Az új elnök megválasztása után a korábbi elnökség tagjai és a Sterbenz Tamáshoz kötődő elnökségi tagjelöltek is sorra jelentették be visszalépésüket, velük együtt Farkas Attila Erik, a Jelölő és a mandátumvizsgáló bizottság elnöke is elhagyta a Magyar Sport Házát.

Az új elnök a legfontosabb feladatai között említette meg, hogy a sakkszövetség haladéktalanul kezdje meg a tárgyalásokat a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel a budapesti sakkolimpia megrendezésével kapcsolatban, és induljon párbeszéd a válogatott játékosokkal is. Alelnöknek Flumbort Andrást választotta meg a megfogyatkozott létszámú közgyűlés, az Elnökségbe pedig az összes fent javasolt tagjelölt bekerült.

Flumbort András kifejtette: nagyon sok sebből vérzik a magyar sakk, az eddigi alelnök Nádasi Tamás, valamint Sterbenz Tamás elnökségi tagok elvesztését rossznak és károsnak nevezte. Hangsúlyozta, az új elnökségnek békejobbot kell nyújtania a többiek felé annak érdekében, hogy egy irányba húzzák az evezőket, valamint átláthatóvá kell tenni a szövetség működését!

Szóljon hozzá!