ZETApress

hírportál

55 év, 55 esemény

Ünnepeltek a búvárok, díjazták a 2022-es év legjobbjait. A Magyar Búvár Szakszövetség meghirdette az 55 év, 55 esemény programját, mert a szervezet idén ünnepli megalapítása 55. évfordulóját. A bejelentés a 2022-es év legjobbjait méltató díjátadó gálán hangzott el délelőtt a Magyar Sport Háza I. emeleti Konferenciatermében.

Papp Gábor elnök köszöntőjében elmondta, minden évben kimagasló munkát végeznek a klubokban felnőtt és utánpótlás szinten is. – A tavalyi évben a Világjátékokon minden idők legjobb eredményét értük el a nem olimpiai sportágak világversenyén. 4 aranyat, 3 ezüstöt és 4 bronzot szereztek a mieink. Ezenkívül számos nagy versenyen jól szerepeltek az uszonyosaink, tájolósaink, apneásaink, valamint víz alatti hokisaink, rögbiseink és fotósaink – összegzett az elnök, aki bejelentette, hogy az 55 év, 55 esemény jegyében többek között Európa-bajnokságot és világkupát is rendez Magyarország. Az események sorában a versenyeken kívül szakmai és ünnepi rendezvények is lesznek.

A díjátadót megtisztelte jelenlétével Domokos István, a HM Sportért Felelős Államtitkárság főosztályvezetője, Vargáné Andrejkó Edina, az NVESZ főtitkára, valamint dr. Szabó Gergely Balázs a Magyar Antidopping Csoport képviseletében. A díjazottak:

Az év uszonyosúszói: Senánszky Petra, Mozsár Alex

Az év utánpótlás uszonyosúszói: Pernyész Dorottya, Kiss Nándor

Az év tájékozódási búvárúszói: Hatházi Katalin, Balázs Péter

Az év utánpótlás tájékozódási búvárúszói: Rendes Lilla, Szász Tamás

Az év apneás sportolói: Korok Fatima, Sopronyi András

Az év víz alatti rögbisei: Szűrösné Kéri Katalin, Somogyi Péter

Az év víz alatti hokisai: Szomor Anita, Likó István

Az év víz alatti fotósai a madeirai világbajnok páros: Takár Yvett, ifjabb Lőrincz Ferenc

A Magyar Búvár Szakszövetség a víz alatti rögbiben végzett munkájáért elismerő oklevelet adományozott a közelmúltban fiatalon elhunyt Somogyi András részére.

Idén három Életműdíjast köszöntöttek: a búvárkodásban végzett több évtizedes munkája elismeréseként Ludvigh Zoltán, Násfay Béla és Vámosi Antal lettek kitüntetettek.

Szóljon hozzá!