ZETApress

hírportál

Magyar siker Los Angelesben

Öt magyar érem az Angyalok Városában. Los Angeles adott otthont a USA Teqball Tour legutóbbi állomásának, ahol férfi párosban Bányik Csaba – Katz Balázs aranyérmes lett. Vegyespárosban Bányik Csaba – Amelie Julian (francia) ugyancsak győzött – tudatta Bányász Árpád.

A férfi párosok között Blázsovics Ádám – Nikola Mitró (szerb) ezüstérmet szerzett, ugyanitt Forgács Bence – Odnoga Mátyás harmadikként zárt. Az ötödik magyar éremszerzés a Kota Gabriella – Amelia Julian (magyar-francia) pároshoz fűződik. A teqball magyar fejlesztésű sportág, és tavaly december óta hungarikumnak számít.

Új főtitkár a Magyar Teqball Szövetségnél: Tóth Tamás váltotta Veres Pétert a poszton. A sportvezető okleveles gépészmérnökként részt vett annó a sporteszköz, azaz a teqball asztal fejlesztésében. – A teqballtól sokat kaptam, és mindig szép emlékekkel gondolok vissza a kezdeti lépésekre. Ezért is jó, hogy a főtitkári teendőkkel mostantól sok dolgot vissza is adhatok a sportágnak – fogalmazott Tóth Tamás hozzátéve: ebben az évben a hazai szövetség egy több állomásos rendezvény- és versenysorozatot indít, amelynek célja, hogy minél többen bekapcsolódjanak a világszerte dinamikusan fejlődő sportágba.

Reményeink szerint sportszakmai szempontból a sorozat mind az amatőr, mind a nemzetközi sportélet elitjéhez tartozó játékosok számára megfelelő versenyzési lehetőséget biztosít majd. Még egy nagyon fontos szempont van: hogy az egyes helyszínekre kilátogatók sportolva kikapcsolódhassanak és megismerjék, megszeressék a teqballt – mondta az új főtitkár. A Magyar Teqball Szövetség az eseménysorozat helyszíneit és időpontjait később jelenti be.

Szóljon hozzá!