ZETApress

hírportál

Sivatagi sikerek

Sikeresen kezdtek a sivatagban a magyar kerékpárosok a Nissan Titan Desert kerékpár maratonon. Elindult az extrém sivatagi kerékpáros maraton a kerékpársport számos világnagyságával a mezőnyben ? tudatta a Terepsport.hu.

Nemcsak a terepesek képviselik az élmezőnyt, hanem az országúti ászok közül is sokan indulnak a versenyen, hiszen viszonylag kevés a szintemelkedés és az igazán technikás szakasz. A magyar sportolók nagyon szépen mutatkoztak be már az első nap. Fotók: NISSAN.

Számos meglepetés született már a rajt után nem sokkal: Hasenfratz Péter (X2S-KONA TEAM) csapata, két cseh világklasszissal azonnal az élre állt és hihetetlen tempóban egész nap vezették az élbolyt. Házi nem tartott velük, hiszen a két tapasztalt sivatagi kerékpárossal szemben neki az első nap az akklimatizálódásról szólt.

Szalay Péter ? aki elsősorban olimpiai cross versenyző ? ezen a napon sokáig az élboly sebességével haladt, de tartalékolva a hátralévő 4 napra taktikusan nem gyorsított velük, így 22. helyen érkezett célba. A két cseh győztes, Ondrej Fojtik és Martin Horak magabiztosan és energiával telve értek célba nyomukban Robero Herassal. A második nap azonban már részben hegyi terep lesz, ahol a magyarok és a csehek tereptapasztalatai még nagyobb előnyt jelenthetnek.

Fontosabb eredmények és célba érkezők (zárójelben az elsőtől való távolság): 1. Ondrey Fojtik, 2. Martin Horak, 3. Roberto Heras (3-szoros Vuelta a Espana győztes)… 5. Tinker Juarez (15 perc) (MTB maraton világbajnok), 6. Laurent Jalabert (19 perc) (időfutam világbajnok, Tour de France szakasz győztes)? 22. Szalay Péter (43 perc)? 45. Hasenfratz Péter (57 perc)? 28. Abraham Olano (45 perc) (időfutam világbajnok, országúti világbajnok)? 112. Igor Astarloa (1:33 perc) (országúti világbajnok).

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Újabb sivatagi siker | ZETApress

Szóljon hozzá!