ZETApress

hírportál

Gödöllői terepen

Futók és kerékpárosok összecsapása zajlott a terepen, az X2S terepduatlon OB-n. A Gödöllői Egyetem területén harmadik alkalommal került megrendezésre X2S terepduatlon verseny, idén Országos Bajnokságként ? tudatta a Terepsport.hu.

A pálya tervezését a korábbi többszörös bajnok Medgyes Gábor vállalta magára ? ennek megfelelően egy izgalmas, gyors és elég nehéz pályát kaptak a versenyzők. A győztesek: Dósa Eszter (Vitalitás) és Sipiczki Csaba (X2S-KONA TEAM).

A nap a gyerekek versenyével vette kezdetét, két külön futamban a kisebbek és nagyobbak ? igazi élményfutásban volt részük, különleges és változatos erdei terepen, majd a kerékpár pályát egy közepesen nehéz pályán teljesítették. Különleges elem volt a sportcsarnokon való keresztülfutás, amely szokatlan a terepsportok világában.

A gyerekek hatalmas csatát vívtak, a célban és az eredményhirdetésen megérdemeltem kapott mindenki hatalmas ovációt. A versenyen a X2S hagyományaihoz híven ismét Biorganik biomarcipán volt a frissítő, ami a nagyszámú gyerekversenyző körében hatalmas sikert aratott.

A felnőtt verseny rajtjánál rég nem látott számban gyűltek össze a vállalkozók, köztük nemcsak triatlonisták, hanem tájfutók, sífutók, hegyikerékpárosok ? valamint a MAHFUSZ (Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetség) futói, akikkel a X2S idén több versenyt is közösen szervez.

Az terepduatlon első 8 km-én már látszott, hogy nem mindennapi küzdelemre lehet számítani, hiszen az élboly nem a megszokott 4-5 fős volt, hanem közel 10 versenyző szinte egyszerre ért a kerékpáros depóba. Az első váltó ekkor már a pályán tekert. Sipiczki Csaba és Gombos Károly (mindketten X2S-KONA TEAM) fej-fej mellett indultak, de Sipi hihetetlen lendülettel pillanatok alatt eltávolodott a többiektől.

A női mezőnyben Dósa Eszter magabiztosan vezetett már a futásban is ? mivel kiváló kerékpáros, nem sok kétely merült fel a végső győzelmével kapcsolatban. A pálya nagyon sok kanyart, kisebb-nagyobb ugratót tartalmazott ? valamint egy katlant, ahol sokaknak újra kellett értelmezni a kerékpár kezelési gyakorlatukat. De szerencsére ez a 2-300 m nehézség nem vette el senkinek a kedvét a folytatástól.

A pályák minden alkalommal többször is keresztezték a versenyközpontot, így a nézők sem unatkoztak és a versenyzők is folyamatos biztatásban részesültek. Talán a legnagyobb meglepetés a junior korú Fenyvesi Péter volt, aki a kerékpár pálya végére, az utolsó futás kezdetekor már a második helyen volt és meg is tartotta a helyezését ? triatlonistaként kezdte, de mára az ország egyik legnagyobb MTB tehetsége.

A nap fair-play díját Galamb Gábor érdemelte ki, aki az élbolyban elfoglalt pozícióját és várható nagyszerű bajnoki eredményét adta fel azért, hogy orvosként egy balesetet szenvedett kerékpáros versenyző segítségére siessen. A nap nem annyira fénypontja a váratlan nemzetközi dopping ellenőrzés volt, ahol a dobogósok közül néhány sportolót (2 nő és 4 férfi) véletlenszerűen választottak ki.

A verseny további támogatói a Salomon (Players Room), Goldlife, Lafuma, Ironclad, Kirchhofer József Sportegyesület, Szent István Egyetem, X2S TEAM, KONA CITY kerékpárbolt. Foto: X2S TEAM.

Szóljon hozzá!