ZETApress

hírportál

Rákosmentén vágtáztak

Először vágtáztak együtt a Nemzeti Vágta sztárlovasai. Az új versenyzővel, Mészáros Árpád Zsolttal kibővült jótékonysági sztárfutam csapata egy napsütéses délutánon összejött, hogy Szotyori Nagy Kristóffal, a Nemzeti Vágta versenyigazgatójával egyeztessék az idei megmérettetés szabályait.

Valamennyi induló lelkesen érkezett a lovardába, hogy újra nyeregbe pattanjon. Hajas László és Stohl András a tavalyi nagy ellenfelek kimondottan örültek egymásnak és annak, hogy idén is összecsaphatnak. Mészáros Árpád Zsolt és Hujber Ferenc felszerelés nélkül érkezett a lovardába, de ez a legkevésbé sem zavarta őket, ki nem hagyták volna, hogy lóra üljenek, és közösen járjanak egyet. Terecskei Rita a Zanzibar énekese, egyedüli nőként, egy farönk segítségével szállt fel a legmagasabb pacira, Kuplungra.

A sztárok annyira élvezték a szabadban való lovaglást, hogy Szotyori Nagy Kristóf alig bírta összeterelni őket, hogy elmondhassa, melyek a legfontosabb szabályok az idei Vágtán. ? A Nemzeti Vágta idén új szabályokat is alkotott, amely hol megkönnyíti, hol megnehezíti a versenyzők futamát. A versenybírák száma 5 főre bővült. A táv, hasonlóképpen a tavalyihoz: 1500 méter, vagyis 2,5 kör a Hősök terén felépített különleges borítású, kordonnal elkerített pályán. Ami kissé megnehezíti a versenyzők dolgát, hogy idén korlátozták a lovak fajtáit. Kizárólag őshonos magyar lovakkal indulhatnak a versenyzők, mint például a kisbéri, a gidrán vagy más lófajták.

A versenytársak nagyon hiányolták Pintér Tibort, aki sajnos egy külföldi bemutató miatt nem ért vissza a találkozóra. Mivel azonban színészekben nem szenved hiányt a mezőny, a fotósok kedvéért Hujber Ferenc előadta Pintér Tibor egyedi lovagló stílusát. ? Én már hetente többször kijövök lovagolni, hogy behozzam a több éves lemaradásomat a többiekkel szemben ? mondta Hujber Feri, az RTL Klub műsorvezetője, miközben ügetni próbált.

A gyakorlás során a tavalyi futamgyőztes Stohl András galoppozott elöl, majd félig viccesen megjegyezte: Íme, az idei Nemzeti Vágta sorrendje! ? A színész ezúttal is felemlegette azt az életre szóló élményt, amikor tavaly átszakította a célszalagot. Mint mondta ezt az érzést soha nem feledi.

Hajas László nem hagyta annyiban Stohl András megjegyzését, többször nyilvánvalóvá tette Buci számára, hogy nem lesz egyszerű megtartani a pozícióját. Terecskei Rita bár tavaly óta nem gyakorolt, méltó ellenfele lesz a fiúknak. ? Hiába vagyok egyedüli lány, nem hagyom magam és keményen készülök, hogy elverjem a pasikat.

Mészáros Árpád Zsolton egyáltalán nem látszott, hogy újoncként került a csapatba, magabiztosan ügetett, annak dacára, hogy egy éve tanult meg lovagolni. A sztárok kemény edzéstervet dolgoztak ki, hogy a június 6-i próbatételre felkészülten érkezzenek, és összefogjanak egy jótékony célért.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nyíregyházán vágtáztak | ZETApress

Szóljon hozzá!