ZETApress

hírportál

Megvan a TOP3

A férfiaknál a rövid-pályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang Ádó, az úszó Milák Kristóf és a kardvívó Szilágyi Áron; a nőknél az öttusázó Gulyás Michelle, a tornász Kovács Zsófia és az atléta Kozák Luca került az 1-3. közé a MSÚSZ 65. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazáson. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke és Csisztu Zsuzsa, a magyar és a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) alelnöke 15 órától az Operaházban jelentette be a kategóriák 1-3. jelöltjét az M4 Sport élő adásában. Előbbi jelezte, hogy 423 szavazatból alakult ki a végső sorrend.

Az Év csapata jelöltjei egyéni sportágakban: Férfi kardválogatott (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron); Kajak kettes (Nádas Bence – Kopasz Bálint); Női kardválogatott (Batta Sugár Katinka, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca). Jelöltek a Hagyományos csapatsportágak kategóriában: FTC labdarúgók; Magyar labdarúgó-válogatott; Sopron Basket női kosárlabda. Az Év edzője címre jelöltek: Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya; Csang Csing Lina és Bánhídi Ákos, a rövid-pályás gyors-korcsolyaválogatott ex-edzői; Marco Rossi, a labdarúgóválogatott szövetségi kapitánya.

A gálát 2023. január 9-én hétfőn 20 órától tartják a Magyar Állami Operaházban, a díjátadók között lesz Novák Katalin köztársasági elnök és Fabio Capello, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője is. A másfél órás gálaműsort 19:30-tól élőben közvetíti az M4 Sport.

Jómagam december 12-én hétfőn az alábbiakra szavaztam: Az év férfi sportolója 1. Kopasz Bálint kajakos, 2. Szilágyi Áron kardvívó, 3. Milák Kristóf úszó. Az év sportolónője: 1. Kőhalmi Emese kajakozó, 2. Senánszky Petra úszó, 3. Gulyás Michelle öttusázó. Az év csapata egyéni: 1. Kiss Blanka – Lucz Anna kajakpáros, 2. Nádas Bence – Kopasz Bálint kajakpáros, 3. Női kardválogatott. Az év csapata hagyományos: 1. Férfi labdarúgó-válogatott, 2. Női vízilabda-válogatott, 3. Sopron Basket női kosárlabda. Az év edzője: 1. Virth Balázs úszás, 2. Pruzsina István parakajak, 3. Marco Rossi labdarúgás.

Szóljon hozzá!