ZETApress

hírportál

Újévi jelenés

Újévi összetartás lesz a férfi vízilabda-válogatottnak. Edzésekkel indítja az újesztendőt a magyar férfi vízilabda-válogatott: Varga Zsolt január elseje és 6-a között 18+4 játékossal indítja a 2023-as felkészülést – az összetartást színesíti több, a horvát válogatottal esedékes kétkapus gyakorló-mérkőzés is – tudatta Csurka Gergely sajtófőnök.

Tizennyolc kerettagnak, plusz négy fiatalnak küldött meghívót 2023 első válogatott összetartására Varga Zsolt szövetségi kapitány. Már az újév első napjának délutánján jelenésük van a kiválasztottaknak a Császár-Komjádi uszodában – ez lesz egyébként az első alkalom, hogy ismét összejön a csapat azóta, hogy szeptember 10-én igen emlékezetes mérkőzésen végül ezüstérmet szerzett a spliti Eb-n.

A horvátok elleni fináléban szereplő 13 játékos egytől egyig szerepel a meghívottak listáján, rajtuk kívül az OSC-s Aranyi Máté és Vigvári Vince, az Eb-t sérülés miatt kihagyni kényszerült Pohl Zoltán és Vámos Márton, illetve a Fradi második kapusa, Szakonyi Dániel lehet ott az összetartáson. Továbbá a hatnapos edzőtábor második felében négy, a nyáron a korosztályos válogatottakban remeklő ifjú tehetség, Mészáros Mátyás, Nagy Ákos, Szalai Péter és Vismeg Zsombor is bekapcsolódik majd a munkába.

A horvát csapat egyébként továbbra is jelen lesz együttesünk életében, az összetartást ugyanis több kétkapus edzés is színesíti az Európa-bajnok ellen. – Eredetileg a két ünnep között is akartam edzéseket tartani, de látva a játékosok leterheltségét, végül abban maradtunk a klubokkal, hogy rájuk fér a pihenés, és az év első hetében jöjjön össze a keret. A hangsúly a közös munkán van, hogy felfrissítsünk mindent, mert olyan sűrű a versenynaptár, hogy a Világkupa-selejtezők mellett egyszerűen nem is lesz további alkalom a klubszezonban arra, hogy gyakoroljunk – mondta Varga Zsolt.

Az összetartásra meghívott játékosok

Kapusok: Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom), Vogel Soma (FTC).

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (OSC), Aranyi Máté (OSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (A-Hid Vasas Plaket), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (FTC Telekom), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (Olympiakos Piraeus), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco).

Kereten kívül (január 4-6-án): Mészáros Mátyás (BVSC-Zugló), Nagy Ákos (KSI), Szalai Péter (KSI), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa).

Szóljon hozzá!