ZETApress

hírportál

Ezüstös somogyiak

Tegnap este a Ferencváros Békéscsabán 4:0-ra győzött. Vasárnap este nem voltak ennyire sikeresek, csak gólnélküli döntetlenre futotta nekik Borsodban. A rivális Nyíregyháza Jászapátiban 2:0-ra győzött így már két ponttal vezetnek a zöld-fehérek előtt. Nyugaton a Barcs 2:1-re nyert Balatonlellén, így két ponttal a Felcsút mögött holtversenyben a második a Siófokkal egyetemben. A hátralévő három fordulóban még a Haladás is beleszólhat az első hely sorsába.

Mint vasárnap megírtuk, az élvonal utolsó mérkőzésén hétfőn az MTK az Újpestet fogadta. Eredményük a tabellán elfoglalt második, illetve negyedik helyüket már nem befolyásolhatta, így a Sport2-n igazi tétnélküli örömfocit láthattunk, 2:0-s hazai győzelemmel. Igaz, az elmúlt szezonban nyújtott teljesítményük alapján egyik csapat sem örömködhetett különösebben.

Kettős kiállítás a Hungária körúton

Sajnos a játékvezető nem fújta le időben a küzdelmet ? már az első félidőben is egy percet hosszabbított ?, s a 93-ik percben a hazai Horváth és a vendég Tisza összeverekedett. A játékvezető mindkettőjüket leküldte a pályáról. Kiosztott előbb egy sárga lapot is a 91-ik percben az újpesti Erősnek.

Kár, hogy az utolsó utáni percekben elszabadultak az indulatok, bár azt is tudomásul kéne venni a bíráknak, hogy a meccsek kétszer 45, és nem 46, vagy 48 percig tartanak, ahogy épp az úri kedvük diktálja. Vajon ha egy súlyos sérülés lenne ilyenkor, éreznének-e utána lelkiismeret-furdalást? Félek, hogy egyikük sem követné meg az áldozatot.

Szóljon hozzá!