ZETApress

hírportál

Pécsi siker Budapesten

Tarolt a PTE a 2022. Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gálán. A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség délután tartotta meg a hagyományos gáláját az Uránia moziban. Valamennyi Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot figyelembe véve a Pécsi Tudományegyetem hallgatói szerezték a legtöbb pontot, így ők lettek a legeredményesebb.

Az eseményen hagyományosan azokat az egyetemi sportolókat díjazzák, akik egyetemi világversenyeken 1-3. helyezést értek el, illetve akik felnőtt világversenyen a dobogóra állhattak. Idén összesen 154 díjat adtak át, melyekből 31-et a Pécsi Tudományegyetem hallgatói vehettek át.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség évente több mint 40 sportágban szervez Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságokat. Ezeket figyelembe véve, az abszolút pontversenyben a PTE szerezte idén a legtöbb pontot az egyetemek és főiskolák között, így a összes hazai felsőoktatási intézet között az 1. helyen végzett. Az elismerést Miseta Attila, az egyetem rektora vette át.

Miseta Attila a rangos díj kapcsán elmondta: Nagy büszkeség ez a számunkra, hiszen igen nívós mezőnyben végeztünk az 1. helyen. A PTE számára kiemelt stratégiai cél a sport támogatása, az ehhez szükséges infrastruktúra biztosítása, és örömmel tölt el, hogy mindez az eredményekben is megmutatkozik. Büszke vagyok a hallgatóinkra! – hangsúlyozta a PTE rektora.

Szóljon hozzá!