ZETApress

hírportál

Sport 2022 a polcokon

A Magyar Olimpiai Bizottság kiadásában, a HM sportért felelős államtitkárság támogatásával, a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nagy Béla Programjának keretében megjelent a 2022-es esztendő sportsikereit, felejthetetlen és szomorú pillanatait felelevenítő Sport 2022 évkönyv.

A sportévkönyv története 1984-re, a magyarok nélkül megrendezett Los Angeles-i olimpia évére nyúlik vissza. Mivel az akkorit sajnos bezúzták a sorozat csak az 1988-as szöuli olimpia évétől lehet teljes a polcokon. A Magyar Olimpiai Bizottság saját szerkesztésben, gondozásban 2014-ben adta ki először.

Gyulay Zsolt, a MOB elnöke a délelőtti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: A könyv kiadása egy szép hagyomány, amelyet szeretnénk folytatni! Az 1988-as szöuli olimpia után a győztes kajaknégyesünkről is megjelent benne egy cikk, ami nagy szó volt, jó volt azt a kiadványt kézbe venni, minőséget képviselt. Ez a mai napig megvan, gratulálok mindenkinek, aki bekerült ebbe a könyvbe! – mondta hozzátéve: idén számos magyar siker született, így a pekingi téli ötkarikás játékok minden idők legjobb magyar szereplését hozta, de máris előre tekintünk Párizsra, hiszen jövőre elkezdődnek a kvalifikációs versenyek. – Készen állunk, szeretnénk sok kvótát szerezni, különleges játékokra készülünk, hiszen az olimpia visszatér Európába. Bízom benne, hogy sportolóink tovább folytatják a sikerszériát! – jelentette ki az elnök Líra – Fókusz Könyváruházban.

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, a kötet állandó szerzője köszöntőjében méltatta a kollégák munkáját, s hangsúlyozta: bár a technológiai robbanás teljesen átalakítja az életet, így a sporthírek feldolgozását is, az évkönyv műfaján nem fog az idő, s nagyon örül annak, hogy a sportújságírók szövetsége ismét partner lehetett a sportévkönyv kiadásában.

Amler Zoltán, a könyv főszerkesztője elmondta, több mint negyven szerző írásaiból állt össze az 512 oldalas mű, amelyben csaknem egymillió karakter mellett Szalmás Péter szerkesztésében mintegy 600 fotó kapott helyet. A Rákóczi úti könyvbemutatón ott volt Nádas Bence olimpiai 4. helyezett világ- és Európa-bajnok kajakos, Battai Sugár világbajnok kardvívónő, Bíró Attila, női vízilabdázóink szövetségi kapitánya és Magyari Alda, a csapat olimpiai bronzérmes pólósa is. A félórás eseményt Bodaki Márk, a MOB sajtómunkatársa moderálta.

Szóljon hozzá!