ZETApress

hírportál

Atléták a világhálón

Az atlétika világának sztárjai láthatók a 2023-as budapesti vb-n a Warner Bros Discovery platformján – tudtuk meg sajtósaiktól. Getty Images fotóján a svéd Armand Duplantis, az egyik a Budapest ’23-on induló sztár látható.

A Warner Bros. Discovery több mint 45 európai országra megszerezte a 2023. évi budapesti atlétikai világbajnokság közvetítési jogait. Így sportrajongók milliói kapnak lehetőséget arra, hogy egy évvel a 2024-es párizsi olimpia előtt láthassák kedvenc atlétikai sztárjaikat akció közben.

A Warner Bros. Discovery megállapodott az atlétikai világbajnokság jogtulajdonosaival, az Eurovision Sporttal és az ESPN-nel, hogy a jövő évi nyolcnapos eseményt csatornáin – Eurosport 1, Eurosport 2 és Eurosport App, beleértve a discovery+ platformot is – nem kizárólagosan több mint 45 európai országban közvetíti. A megállapodás nem vonatkozik az északi régióra: Dánia, Finnország, Norvégia, Svédország. A discovery+ szolgáltatás Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban és Írországban érhető el.

A rúdugrás világrekordere, Armand Duplantis, a jamaicai sprinttrió, Elaine Thompson-Herah, Shelly-Ann Fraser-Pryce és Shericka Jackson, valamint a 400 méteres gátfutás olimpiai bajnoka, Karsten Warholm is részt vesz a Budapest 23 vb-n. A Warner Bros. Discovery így folytatja az egész éves történetmesélést a világ legnagyobb eseményeiről.

Büszkék vagyunk arra, hogy sportágak széles skáláján lehetünk a szövetségek megbízható partnerei. A Warner Bros. Discovery csatornáinak és platformjainak kiterjedt nemzetközi elérése révén egyedülálló képességünk van arra, hogy a lehető legszélesebb közönséghez juttassuk el a közvetítéseket. A nézők számára így még több lehetőséget kínálunk arra, hogy kapcsolódjanak kedvelt sportágaikhoz – mondta Trojan Paillot, a Warner Bros. Discovery sportjogok megszerzéséért és szinkronizálásáért felelős alelnöke.

Célunk, hogy egész évben elmeséljük a világ legjobb atlétáinak történeteit, beleértve részvételüket a legnagyobb eseményeken, így az atlétikai világbajnokságon és az olimpiai játékokon is. Örülünk, hogy történetmesélő képességünket és teljes körű elérésünket kihasználva az atlétikai világbajnokságot is bemutathatjuk, ezzel is segítve a sportág és sportolóinak még nagyobb ismertségét, építkezve a 2024-es párizsi olimpiai játékokra – tette hozza az alelnök.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke elmondta: Örülünk, hogy a Warner Bros. Discoveryt ismét a világbajnokság közvetítési partnerei között üdvözölhetjük. Az Eurosportnak nagy hagyománya van a kiemelkedő atlétikai közvetítésekben. A megállapodást szurkolóink Európa-szerte örömmel fogadják, mivel így még több lehetőséget kapnak arra, hogy a budapesti atlétikai világbajnokság minden egyes csodálatos pillanatát láthassák. Nincs kétségem afelől, hogy a megállapodás segíteni fog a sportág növekedését szolgáló stratégiánk megvalósításában!

A 2023-as atlétikai világbajnokságot augusztus 19-27-e között rendezik meg Budapesten, az új Nemzeti Atlétikai Központban. Ez lesz az első alkalom, hogy az eseményre Közép-Európában kerül sor. Az Eurovision Sport és az ESPN közösen rendelkezik az atlétikai világbajnokság médiajogaival Európában és Afrikában 2023-ra. Múlt hónapban a Warner Bros. Discovery a franciaországi Eurosporton indította el a Mon Paris Olympique című műsorát, elindulva ezzel a 2024-es párizsi olimpiai játékok felé vezető úton. A műsor a 2024. júliusi megnyitóünnepségig havonta kerül adásba, és egy sor francia sportolót mutat be, akik a hazai játékokon a saját sportágukban viharos sikert arathatnak majd.

Warner Bros. Discovery Sports

A Warner Bros. Discovery Sports Europe képviseli a Warner Bros. Discovery sportmárka-, csatorna- és platform-portfólióját Európában. Együttesen 130 millió embert ér el havonta, és több mint 200 piacon, több mint 20 nyelven szólítja meg a rajongókat és a széles közönséget minden olyan platformon – free-to-air televízió, fizetős televízió, streaming, online és közösségi oldalak -, ahol a fogyasztók időt töltenek. A Warner Bros. Discovery Sports Europe része a fogyasztók körében közkedvelt Eurosport, a Global Cycling Network (GCN), a Global Mountain Bike Network (GMBN), a Golf Digest és a GOLFTV powered by PGA TOUR, valamint a discovery+ és a Discovery szabadon fogható televíziós hálózatain elérhető sportműsorok és tartalmak.

Az európai olimpiai játékok otthona, és összeköti a közönséget a világ legnagyobb sporteseményeivel: a tenisz Grand Slam-versenyek; a kerékpársport Grand Tours, évente több mint 600 kerékpáros közvetítés és az UCI Track Champions League; a PGA TOUR egész évben; a legjobb új és létező elektromos versenysorozatok az ABB FIA Formula E világbajnoksággal és az FIA eTouring Car World Cuppal; valamint minden jelentős téli sport világbajnokság és világkupa esemény. A Warner Bros. Discovery Sports Europe a Discovery Sports Events nevű rendezvényszervező és promóciós részlegével teszi teljessé a 360°-os kínálatot.

Szóljon hozzá!