ZETApress

hírportál

Bringások Újbudán

12 versenyzővel vág neki első kontinentális szezonjának az Epronex kerékpárcsapata – derült ki a Porsche Buda Skoda Szalonjában. A csapat váza megmaradt, hozzájuk csatlakozott a többi között Szarka Gergely 2019-es magyar bajnok, összetett menőnek pedig Byron Munton dél-afrikai időfutambajnok, az új szakmai vezető pedig a szlovén Miran Kavas lett.

A jövőre már a nemzetközi szövetség (UCI) három profi szintje közül a legalsó kategóriában, azaz kontinentális istállóként szereplő Epronex Prielle Kornélia utcai sajtótájékoztatóján Kiss Gergely, a csapat sportigazgatója a 2022-es szezont értékelve elmondta: hosszú és küzdelmes év volt. A nyolc többnapos és számos egynapos versenyen öt dobogós helyezést és egy szakaszgyőzelmet értek el.

Regionális csapatként beilleszkedtünk a magasabb, kontinentális szintbe, amelyhez eddig is megvolt a hátterünk, most pedig már a bejegyzésünk is meglesz hozzá – mondta a sportvezető kiemelve, a szintlépésnek köszönhetően hosszú évek után visszatérhetnek TdH-ra, amely a jövő évi szezon első felének legfontosabb állomása lesz. – Ez a Tour de Hongrie már nem az, mint ami öt éve volt – utalt a jövőre már Pro Series kategóriába emelt magyar körverseny fejlődésére Kiss Gergely elárulva, hogy az idénynek 12 fős kerettel, nyolc elit és négy U23-as bringással vágnak neki. Neje: Köllő Zsuzsanna csapatvezetőként felidézte Karl Ádám sikerének pillanatát, amellyel beérett hét év munkája.

Kiss Dávid, a Porsche Buda igazgatója kiemelte: az elmúlt években a világjárvány, az ukrajnai háború és a gazdasági változások rájuk is hatnak, ugyanakkor nem felejtik el, hogy vállalatként társadalmi felelősségük is van. Az elmúlt négy évben a kerékpársportra, az Epronex csapatra esett a választásuk. – Ebben az együttműködésben tudunk valamit visszaadni a társadalomnak – mondta Kiss Dávid hangsúlyozva, hogy az idei esztendőhöz hasonlóan jövőre is mobilitást biztosítanak a csapatnak két Skoda Octaviával.

Tóthfalussy György az Epronex képviseletében felidézte: 2015-ben indították útjára a csapatot, akkor közel sem gondolták, hogy újra felkerülhetnek Európa kerékpáros térképére.

Vízer Barnabás, az MKSZ sportigazgatója úgy fogalmazott: hatalmas űr lesz betöltve azzal, hogy újra lesz kontinentális csapat Magyarországon: A gyerekek, feltörekvő fiatalok látnak perspektívát, fontos lépcsőfokot, akár hidat a profi mezőnyhöz – mondta a sportigazgató.

Karl Ádám újabb győzelmek megszerzése mellett nem titkolt célként fogalmazta meg a pontgyűjtést a 2024-es párizsi olimpiára, amelyen szeretne részt venni: Szeretném megmutatni, hogy magyar csapatból is fel lehet venni a legmagasabb szintű kerékpárosokkal a versenyt! – jelentette ki Karl Ádám hozzátéve: az összeszokottság miatt akár a májusi magyar körversenyen is jelentős segítség lehet majd, hogy nem a válogatott, hanem klubcsapata tagjaként vesz részt, hiszen így jobban ismeri a társait, tudja, kitől mire számíthat, ez pedig hozzájárulhat egy jó eredmény eléréséhez.

Szóljon hozzá!