ZETApress

hírportál

Kalmár ismét a kerettag

Másfél év szünet után Kalmár Zsolt ismét ott van a magyar labdarúgó-válogatott keretében, melyet Marco Rossi szövetségi kapitány ismertetett délután Telkiben. A DAC sérülésből felépült középpályása mellett először kapott meghívót a szakvezetőtől Németh András, a Genk fiatal támadója is.

Nagyon örülök az eddig sérült játékosok visszatérésének, hiszen mindhárman már a válogatott alapembereinek számítanak – utalt a kerethirdetőn az olasz szakvezető arra, hogy Sallai Roland és Nagy Zsolt is felépült. – Szalai Ádám visszavonulása komoly feladat elé állít minket, így ez most tökéletes pillanat arra, hogy Németh András megmutassa, készen áll-e már a felnőtt nemzetközi futballra is. A lehetőség adott számára és bízunk benne, hogy élni fog vele! – mondta.

A Genk támadójával kapcsolatban – aki holnap lesz 20 éves – kifejtette, hogy a középcsatár szerepére rajta kívül Ádám Martin jöhet szóba, viszont az utóbbi időben keveset játszik a klubjában, legtöbbször csak a meccsek utolsó perceiben cserélik be, így számukra is kérdés, mit bízhatnak rá. Megjegyezte, hogy szerkezetváltás esetén hamis kilencessel is futballozhat a válogatott, mint tette azt a Wembley-ben az angolok ellen, amikor Sallai játszott ebben a szerepben.

Mindkét meccs útmutatást fog adni a jövő tavasszal rajtoló Eb-selejtezőkre. Ahogy mostani ellenfeleink, úgy csoport-riválisaink egyike sem betonozza be magát, nem olyan csupán védekezésre koncentráló csapatokra készülünk, mint amilyen például San Marino és Andorra – mondta Rossi nem kizárva a két cserekapus, Szappanos Péter és Tóth Balázs szerepeltetését sem.

A kerethez 18-án pénteken, a luxembourgi mérkőzés után csatlakozó Dzsudzsák Balázsról elmondta, hogy a DVSC-játékos pályafutása során sokat tett le az asztalra, a magyar futball sokat köszönhet neki. Az eddigi 108 válogatott szereplése sem a véletlen műve, és megérdemli a búcsúmeccset, amire most kínálkozott lehetőség. Dzsudzsák a görögök elleni, 109. fellépésével Király Gábort maga mögött hagyva egyedüli rekorder lesz a válogatottsággal. – Szép keretbe foglalja válogatottbeli pályafutását, hogy 2007-ben Görögország ellen debütált a nemzeti csapatban, majd egy évvel később az első gólját is ellene lőtte, most pedig ellene búcsúzik a válogatottól – mondta Rossi.

A nemzeti együttesünk jövő hétfőn, 14-én találkozik Telkiben, 16-án szerdán utazik a másnapi luxemburgi mérkőzésre, majd 20-án vasárnap 20:15-től a Népstadionban a görögökkel játszik barátságos meccset, melyre még lehet jegyet venni. Válogatott keretünk:

Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Szappanos Péter (Honvéd), Tóth Balázs (PAFC).
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Fehérvár), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (ZTE), Nagy Zsolt (PAFC), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce).
Középpályások: Baráth Péter (DVSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (Fehérvár), Styles Callum (Millwall), Vécsei Bálint (FTC).
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kalmár Zsolt (DAC), Németh András (Genk), Sallai Roland (Feiburg), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig) és Dzsudzsák Balázs (DVSC) a görögök elleni búcsúmeccsén.

Szóljon hozzá!