ZETApress

hírportál

Pesten sok ezren futottak

Megmozdult a város. Több, mint tizenkétezren álltak rajthoz április 18-án a jubileumi 25. T-Home Vivicittán. Igazi ünnep volt a Városvédő Futás, a remek időjárási körülmények között, a Futás Jubileumi Évében megrendezett esemény. Családok és baráti társaságok, iskolák és munkahelyi közösségek álltak rajthoz, hogy különböző távokon futva köszöntsék a tavaszt és a fővárost. A Vivicitták történetében újabb részvételi rekord született.

Reggel nem sokkal 9 óra után Szentgyörgyi Rómeóval melegítettek az első távra, a 6,4 kilométeres Midicittára készülődők. Már ekkor érezhető volt, hogy kiváló lesz a hangulat az egész nap folyamán, majd amikor Kovács Katalin kajakozó olimpiai bajnok rajtjelére megindult a futófolyam, több mint négy percbe telt, míg minden futó elhagyta a rajtkaput.

A Midicittá mezőnyében futott Chris Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, illetve Kozák Danuta és Szabó Gabriella olimpiai ezüstérmes kajakozó. További részletek honlapjukon olvashatók. A múlt vasárnapi rendezvényen Vígh Alex fényképezett.

Szóljon hozzá!