ZETApress

hírportál

Menő kapitány férfi pólóban

Közös megegyezéssel távozik Marcz Tamás – tudatta az MVLSZ Sajtó. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége mai ülésén meghallgatta Bíró Attila és Marcz Tamás szövetségi kapitányi beszámolóját a budapesti vb-szereplésről. Fotónk az MVLSZ felvétele.

A testület jóváhagyólag tudomásul vette, hogy a férficsapat szövetségi kapitánya közös megegyezéssel távozik a válogatott kispadjáról. Marcz Tamás a mai nappal befejezi a munkáját a szövetségi kapitányi pozícióban. Az öt és fél éven keresztül szövetségi kapitányként dolgozó Marcz Tamás a 2022-es budapesti világbajnokságon elért 7. helyezése ellenére a magyar vízilabdasport egyik legsikeresebb szakvezetőjének mondhatja magát, amelyért az elnökség elismerését és köszönetét fejezte ki.

Vári Attila, az MVLSZ elnöke elmondta, hogy a sportág kiemelkedően eredményes múltja és hungarikum-jellege következtében az elvárások is magasabbak a sportágunkkal szemben – ami más sportágakban elismerésre méltó, az a vízilabdában már magyarázkodásra adhat okot.

A budapesti vb-t követően az MVLSZ elnöksége a szövetségi kapitánnyal egyetértve úgy határozott, hogy a 2024-es párizsi olimpián való eredményes szerepléshez a tervezettnél gyorsabb ütemű megújulásra van szükség, hogy megfelelő választ tudjunk adni a nemzetközi színtér változásaira. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége következő, szerdai ülésén foglalkozik a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjának betöltésével.

Szóljon hozzá!