ZETApress

hírportál

Spéth Norbert elődöntős!

Elődöntőbe jutott Spéth Norbert. A DVTK többszörös vb-érmes versenyzője a muaythai-osok 67 kilogrammos súlycsoportjának 8. napi, tegnapi negyeddöntőjében technikai KO-val legyőzte az amerikai Travis Petralbát. Ellenfele a mai, 9. napi elődöntőben a súlycsoport világbajnoka, a thaiföldi Anueng Khatthamarasri lesz.

A magyar klasszis elmondta, sikeres felkészülésen van túl, és jó formában érkezett a Világjátékok helyszínére. – Angliai és thaiföldi edzőtáborokban hangolódtam a Világjátékokra. Az amerikai elleni meccset végig kontroll alatt tartottam. Az elődöntő sokkal keményebb lesz. Legutóbb, amikor összecsaptunk a világbajnokkal, ő nyert. Igyekszem revansot venni! – nyilatkozta Norbert.

A fallabdázóknál Farkas Balázs a vigaszág elődöntőjébe jutott, miután magabiztos 2:0-s sikert aratott a cseh bajnok ellen. – A Martin Svec elleni meccset hamar befejeztem. Az első mérkőzésemen elszenvedett vereség megtette hatását. Rendeztem a gondolataimat, és örülök, hogy egy másik, magabiztosabb oldalamat is megmutathattam a játékokon – mondta Balázs.

A tájfutóknál Sárközy Zsófia a sprinttávon a 22. helyen végzett, közben kiadták az íjászoknál – barebow kategóriában – a hivatalos végeredményt, eszerint Molnár József a 9. helyen végzett – tudatta a Világjátékok Magyar Sajtócsapat.

A versenyekre az elmúlt napokban több magyar sportvezető is kilátogatott. Dr. Reinhardt Ákos, az NVESZ Felügyelő Bizottságának tagja, a HM Sportállamtitkárság főosztályvezetője először vett részt Világjátékokon. – Eddig csak az íróasztal mögül, a számok szintjén érzékeltem a nem olimpiai sportágak sikereit. Jó volt ezúttal látni, hogy a magyar sporttársadalomnak milyen értékes egyéniségei versenyeznek a Világjátékokon. Nem beszélve csapatirodáról, az orvosok, a gyúrók és az újságírók munkájáról. Mindenki hozzátette tudását a csapategységhez – mondta Ákos.

Magyarország 4. az éremtáblázaton

Az Egyesült államokbeli Birminghamben zajló Világjátékok 8. versenynapján 28 bajnokot avattak. Magyarország továbbra is előkelő helyet foglal el az éremtáblázaton, miután a Világjátékok Magyar Csapat 11 arany-, 7-7 ezüst- és bronzérmet szerzett eddig, ezzel a 4. helyen állunk Németország, Olaszország és az Egyesült Államok mögött. A csütörtöki 7. napról idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!