ZETApress

hírportál

Szombat esti futás

Több ezer futó áll rajthoz hétvégén. Olaszország budapesti nagykövete is elindul a hétvégi K&H mozdulj! Futóesten – tudatta Bányász Árpád. A szervező Budapest Sportiroda (BSI) információi szerint Manuel Jacoangeli 10 kilométert teljesít a holnap esti futáson. Az előzmények idekattintva olvashatók.

A rendhagyó eseményen az indulók július 2-án veszik birtokukba az esti, illetve az éjszakai Budapestet. Manuel Jacoangeli korábban futott már BSI-rendezvényen. Tavaly 51 perc 31 másodperc alatt teljesítette a 10 kilométert.

A nagyköveten kívül több színész és művész is rajthoz áll a Hősök terén. A BSI tájékoztatása szerint eddig 3150 előnevezés érkezett, félmaratonra csaknem 1100-an készülnek. Az ország 400 települése képviselteti magát, a nevezők 52%-a pedig budapesti.

A legnépszerűbb táv a félmaraton, azt követi a 10 kilométer, amelyre csaknem kilencszázan neveztek, több mint ötszázan futnak öt kilométert, míg hatszázan – 250 csapatot alkotva – választották a páros vagy trió versenyszámokat 10 kilométeren, illetve félmaratonin. Az esemény a Fut a cég sorozatnak is része. Összesen mintegy 450-en munkahelyüket képviselve futnak, mely a nevezők 15%-a.

Szóljon hozzá!