ZETApress

hírportál

Hibridek a borok útján

Immár 12-szer indul útjára a Magyar Borok Útja Rallye augusztus 24-én reggel az Országház elől. Az exkluzív autótúra a dunántúli bortermelő vidékeken halad keresztül. Jellemző a demokráciára, hogy a mintegy száz versenyző páros azonos kocsikkal közlekedik, s ugyanazokban a szállodákban lakik, s mindenki tegez mindenkit. A résztvevőknek a főszponzor 1,8-as környezetbarát hibrid Ford Focus kocsikat biztosított.

S hogy mitől hibridek az autók? Mert nem csak benzinnel, de kukoricából készült bioetanollal is képesek közlekedni. Hasonló konstrukciót az elmúlt évi Budapest Rallye-n is láthattunk, de akkor csak egy Saab BioPower modelljét vitték el a sajtótájékoztatóra.

Az idei versenynap célállomásai Győrben, Zalakaroson és a fővárosi Kossuth Lajos téren lesznek. A háromnapos túrán ellátogatnak Paksra, Nagykanizsára, Tatabányára, Pannonhalmára, Székesfehérvárra és Marcaliba is. Ezeken a helyeken a hagyományoknak megfelelően ügyességi versenyekre, tréfás vetélkedőkre és tesztlapok kitöltésére kerül sor. Hagyomány az is, hogy megint Ferjáncz Attila lesz a versenyigazgató, akivel együtt Regőci Attila 12 éve kitalálta a kalandozást.

A záróesemény az ünnepélyes díjkiosztó lesz, melyet a ma déli sajtótájékoztatóhoz hasonlóan ugyancsak a Citadella Étteremben rendeznek augusztus 26-án este 8-kor. Tombola is lesz akkor, melynek bevételével az Egészség Hídja Összefogás Alapítványt támogatják. Hasonló záró buli a jövő szombaton is lesz ugyanott, amikor a XI. REGŐ-MAFC Páros Teniszkupa díjátadására kerül sor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Előre a borok útján

Szóljon hozzá!