ZETApress

hírportál

Sportvágy-gerjesztés

A május 14-15-én immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nagy Sportágválasztó ismét szélesre tárt kapukkal várja a sport szerelmeseit, és persze azokat is, akik még nem estek szerelembe!

A non-profit, civil kezdeményezés azért kelt életre, hogy rendszeresen lehetőséget adjon a gyermekek, de akár a felnőttek számára is, hogy a sport közelébe kerülhessenek, és a gyakorlatban ismerhessék meg az egyes sportágak lényegét, megkönnyítve ezzel a döntést: Melyik sportágat válasszam?

A budapesti rendezvény egy helyszínen több mint 80 sportág számára ad bemutatkozási lehetőséget, és ami a lényeg: a látogatók mindegyikbe ?belekóstolhatnak?, kipróbálhatják a sportágakat, s mindezt díjmentesen, edzői felügyelet mellett tehetik meg, rögtön felvilágosítást kapva, hogy hol gyakorolhatják az adott mozgásformát.

Van itt műanyag sí-lesikló pálya, kajak-kenu medence, plasztik jégpálya, de a torna, a küzdősportok vagy éppen a labdajátékok sokaságával is van mód megismerkedni. Szóval egy igazi sport-kalandpark várja a látogatókat. A több mint 80 sportág közül mindenki kiválaszthatja a korának, nemének, testfelépítésének, vagy akár pénztárcájának leginkább megfelelőt.

A rendezvény ? amely már kinőtte a fővárost ? péntekén elsősorban az előre bejelentkezett óvodás, iskolás csoportokat várják a szervezők, de pénteken 14 órától és szombaton egész nap (9 és 17 óra között) a családoké, a nagyközönségé a terep.

Együtt bokszolni Kótai Misivel, egy hajóban evezni Kozmann Györggyel, együtt vízilabdázni Gergely Istvánnal? A rendezvény két napján közel 40 élsportoló, olimpikon is megjelenik, többségükkel az együtt sportolásra is lehetőség nyílik, mely életre szóló élményt jelenthet a látogatóknak. Helyszín a Maglódi úti Merkapt Maraton Sportközpont.

Újdonság, hogy a budapesti két (májusi és szeptemberi) rendezvény mellett, idén 15 vidéki városban is lesz Nagy Sportágválasztó, hogy az egész ország választhasson? sportágat! Májusi vidéki helyszínek: 7-8. ? Békés és Szeged, 14-15. ? Dunaújváros, 28-29 ? Hódmezővásárhely, Kecskemét, Nyíregyháza és Pécs. További információ portálukon olvasható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. A sport napjai | ZETApress

Szóljon hozzá!