ZETApress

hírportál

Talma a 14. helyről indul

A katari versenyhétvége második napján forróságra ébredt a MotoGP mezőnye. A rekkentő hőséget magas páratartalom kísérte, így a versenyzők nagy része a hotelban pihente ki a pénteki, hajnalig tartó napot ? tudatta a Faster Management.

Talmácsi Gábor hat órakor érkezett a Losail Circuitra, hogy megkezdje a szezon második napját, melyen két edzés is várt rá. A szombati szabadedzésen a magyar versenyző motorja nem fordult olyan könnyedén, mint tegnap, és Gábor a gép elejének kanyar közbeni erős pattogására is panaszkodott.

A problémák miatt nem sikerült igazán gyors kört futnia, és elmaradva tegnapi idejétől. 2?04. 509-et teljesített, ami a huszonhetedik helyre volt elég. A mérnökök gyors tanácskozásba kezdtek, hogy az időmérőn versenyképes legyen a magyar motoros, és találtak is néhány lehetőséget a változtatásra.

Talmácsi a kvalifikációs tréning elején, rögtön a harmadik körében fél másodperccel gyorsabb volt, mint az eddigi legjobbja, majd a hatodik körben tovább javított. Tíz kör után másodszor is kiállt egy kisebb beállítás-változtatásra a Fimmco Speed Up csapat magyarja. Az utolsó percekben a negyvenfős mezőnyből mindenki a pályán volt, arra vártak a pilóták, hogy valaki gyors kört menjen és beálljanak mögé, de csak akadályozták egymást.

Talmácsi is próbált ráakadni egy gyors körön lévő versenytársára, de olyan tömeg volt a pályán, hogy szinte lehetetlen volt tiszta kört teljesíteni. Elért ideje végül a 14. rajtkockát biztosítja számára az idei első nagydíjon. A csapat másik versenyzője Andrea Iannone a 21. helyen végzett.

A szombati időmérő edzés eredménye: 1. Toni ELIAS 2?01.904, 2. Julian SIMON 2?02.032, 3. Stefan Bradl 2?02.038, 4. ALEX DE ANGELIS 2?02.101, 5. Yuki TAKAHASHI 2?02.295? 14. TALMÁCSI Gábor 2?02.916? 21. Andrea IANNONE 2?03.258.

A három edzés alapján az látszik, hogy teljesen egyben van a mezőny. Az időmérő edzéstől jobb eredményt vártam, de mivel az előttem lévők idője közel van hozzám, így küzdelmes versenyre számítok. Holnap még változtatunk a motor súly elosztásán, mert ez ügyben ma sikeresen előre léptünk, de még a kanyarokban mindig vibrál a motor eleje ? mondta Talma az időmérés után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma elsőre 9. lett | ZETApress

Szóljon hozzá!