ZETApress

hírportál

Észt dupla Ibrányban

Az észt Madis Mihkels szakaszgyőzelmével folytatódott tegnap délelőtt a One Belt One Road Nations’ Cup ifjúsági világkupa – tudatták a szervezők. A pénteki Prológról idekattintva olvashatunk.

Mezőnyhajrával zárult Vásárosnaményban a háromnapos nemzetközi viadal 1/a félszakasza, ahol a norvég Stian Edvardsen-Fredheim zárt másodikként és a szintén észt Romet Pajur lett a harmadik.

Az éles rajtot követően folyamatosak voltak a próbálkozások, ám életképes szökés nem tudott kialakulni a 89,9 kilométeres etapon, melynek során a beregi település körül két kört abszolvált a mezőny, egy gyorsasági részhajrával megfűszerezve. Leginkább a belga és a német válogatott próbálta kontrollálni a történéseket, de egy alkalommal a magyar nemzeti csapat színeit erősítő Orosz Bálint is el tudott minimális különbséggel szakadni.

A gyorsasági részhajrához közeledve két kisebb bukás is nehezítette a kerekesek előrehaladását, ám ez sem akadályozhatta meg az észt csapatot a felvezetésben, így a sprintet a nem sokkal korábban földre kerülő Madis Mihkels nyerte, honfitársa Romet Pajur valamint a cseh Stepan Siroky előtt.

A második kör végén már a mezőnyhajrára készültek a csapatok, sajnos elég idegesek voltak a fiatalok, így egy újabb bukás borzolta a kedélyeket. A szakaszgyőzelemért zajló sprintben ismételten csak az észtek domináltak, Madis Mihkels nyerte a szakaszt a norvég Stian Edvardsen-Fredheim és a szintén észt Romet Pajur előtt. Legjobb magyarként Mészáros Bence a harmincadik helyen ért célba.

Nagyon jól dolgozott ma a csapat, sajnos az első körben én is belekeveredtem egy bukásba, mindezek ellenére nem adtam fel annak a lehetőségét, hogy harcban legyek a gyorsasági részhajrá és a befutó során. Örülök, hogy egy tökéletes felvezetés végén sikerült győznöm, ez nagy erőt ad számomra a továbbiakban – nyilatkozta a célba érkezést követően Mihkels.

Összetettben továbbra is a prológ győztese a norvég Per Strand Hagenes vezet, a pontversenyben Mihkels, a fiatalok külön-versenyében a luxemburgi Niels Michotte, míg a magyarok összevetésében Szijártó Zétény az első.

Elég gyors volt ez a félszakasz, sajnos nagyon ideges volt a mezőny, ezért volt több kisebb-nagyobb bukás is. Próbáltunk volna rámenni a részhajrára, de sajnos akkora volt a tolakodás, hogy nem tudtunk előrekeveredni. A mezőnyhajrá előtt a csapattársaim mindent megtettek azért, hogy jó helyzetbe hozzanak, de sajnos nem tudtam olyan szituációba kerülni, hogy jobb eredményt érhessek el – mondta a szakaszt követően a legjobb magyarnak járó megkülönböztető mez tulajdonosa Szijártó Zétény.

Eredmények 1/a szakasz, Vásárosnamény-Vásárosnamény (89,9 km)

1. Madis Mihkels (Észtország) 1:51:41
2. Stian Edvardsen-Fredheim (Norvégia) a.i
3. Romet Pajur (Észtország) a.i
4. Oliver Sondergaard (Dánia) a.i
5. Mihajlo Stolic (Szerbia) a.i
6. Fran Aron Ragilo (Észtország) a.i
7. Karsten Larsen Feldmann (Norvégia) a.i
8. Mathis Avondts (Belgium) a.i
9. Daniel Schrag (Németország) a.i
10. Pawel Wieczkowski (Lengyelország) a.i

30. Mészáros Bence (Magyarország) a.i

Összetett:
1. Per Strand Hagenes (Norvégia) 1:56:03
2. Stian Edvardsen-Fredheim (Norvégia) a.i
3. Madis Mihkels (Észtország) a.i
4. Niels Michotte (Luxemburg) + 1 mp
5. Romet Pajur (Észtország) + 4 mp
6. Ivan Romeo (Spanyolország) + 4 mp
7. Jakob Purscheller (Ausztria) + 7 mp
8. Luke Feuerhelm (amerikai, LUX-Sideshow p/b Specialized) + 8 mp
9. Hubert Grygowski (Lengyelország) + 9 mp
10. Dylan Bibic (kanadai, Cannibal Team) + 9 mp

22. Szijártó Zétény (Magyarország) + 18 mp

A One Belt One Road Nations’ Cup Hungary kerékpárverseny délután egy 41,2 kilométeres félszakasszal folytatódott Ibrányban. Az észt Madis Mihkels újabb sikere a One Belt One Road Nations’ Cup ifjúsági világkupán. A délelőtti vásárosnaményi sikerét követően a délutáni ibrányi félszakaszt is az észt Madis Mihkels nyerte, aki ezzel az összetettben is átvette a vezetést.

Egy Ibrány környéki, 42,1 kilométeres félszakasszal folytatódott a One Belt One Road Nations’ Cup ifjúsági világkupa, melynek során két nagyobb és két kisebb kör valamint egy gyorsasági részhajrá várt a kerekesekre.

A várakozásoknak megfelelően több kisebb akcióval kezdődött az etap, a táv első harmadának átlaga bőven 50 kilométer/óra feletti volt. A második körben az amerikai Luke Feuerhelm (LUX-Sideshow p/b Specialized) lépett el, közel húsz másodperces előnyt felépítve, ám a részhajrához közeledve megfogták, a sprintet Niels Michotte (Luxemburg) nyerte, Colby Simmons (LUX-Sideshow p/b Specialized) és Stian Edvardsen-Fredheim (Norvégia) előtt.

A két kisebb kör már leginkább a mezőnyhajrára való rákészülődéssel telt, ahol az észtek ezúttal is erőfölénybe kerültek, Madis Mihkels nyerte a szakaszt Frederik Lykke (Dánia) és a szintén észt Romet Pajur (Észtország) előtt. Legjobb magyarként Szijártó Zétény a tizennegyedik helyen gurult át a célvonalon.

A csapat ismét remekül vezette fel nekem a hajrát, s sikerült is megnyernem a szakaszt. Érdekes módon a kerékpáron nem nagyon érzem a délelőtti bukásból fakadó fájdalmaim, bár valószínűleg elég nehéz lesz ma elaludnom. Bízom benne, hogy az utolsó etap során sikerül megőriznem a sárga trikót – nyilatkozta a szakaszt követően Mihkels.

Összetettben, sikerével szintúgy Mihkels vette át a vezetést, a pontversenyben is ő vezet, a fiatalok külön-versenyében a luxemburgi Niels Michotte, míg a magyarok összevetésében Szijártó Zétény az első.

Szerencsére jobban éreztem magam, mint délelőtt, bár a tempó és a dulakodás talán most még nagyobb volt. A részhajrá során remek helyzetbe hoztak a csapattársaim, sikerült is az első tízben zárnom, majd a szakaszgyőzelemért zajló részhajrá során is ott voltam az elejében, végül tizennegyedik lettem. A zárószakaszon egy kicsit más fajta versenyt várok, így bízom benne, hogy több lehetőségünk adódhat – mondta Szijártó Zétény a díjátadót követően.

Eredmények 1/b szakasz, Ibrány-Ibrány (42,1 km)

1. Madis Mihkels (Észtország) 49:53
2. Frederik Lykke (Dánia) a.i
3. Romet Pajur (Észtország) a.i
4. Stepan Siroky (Csehország) a.i
5. Stian Edvardsen-Fredheim (Norvégia) a.i
6. Ruben Sanchez Estevez (Spanyolország) a.i
7. Daniel Schrag (Németország) a.i
8. Leo Kerschbaumer (Ausztria) a.i
9. Haimar Etxeberria (Spanyolország) a.i
10. Hubert Grygowski (Lengyelország) a.i

14. Mészáros Bence (Magyarország) a.i

Összetett:
1. Madis Mihkels (Észtország) 2:45:50
2. Niels Michotte (Luxemburg) + 4 mp
3. Stian Edvardsen-Fredheim (Norvégia) + 5 mp
4. Per Strand Hagenes (Norvégia) + 6 mp
5. Romet Pajur (Észtország) + 8 mp
6. Ivan Romeo (Spanyolország) + 10 mp
7. Jakob Purtscheller (Ausztria) + 13 mp
8. Luke Feuerhelm (amerikai, LUX-Sideshow p/b Specialized) + 14 mp
9. Trym Brennsaeter (Norvégia) + 15 mp
10. Hubert Grygowski (Lengyelország) + 15 mp

23. Szijártó Zétény (Magyarország) + 24 mp

A One Belt One Road Nations’ Cup Hungary kerékpárverseny ma egy Nyíregyháza környéki 108 kilométeres szakasszal zárul.

Szóljon hozzá!