ZETApress

hírportál

Magyar siker Thruxtonban

Az angol Formula Renault-bajnokságban szereplő Kiss Pál Tamás Thruxtonban megnyerte az év első futamát. A két versenyt felölelő húsvéti hétvége másodikon futamán pedig a negyedik helyen zárt, így az egyik legtehetségesebb gyorsasági autóversenyzőnk összetettben a második helyen áll a rangos sorozatban ? tudtuk meg Rozs Borbálától.

Kiss Pál Tamás a Formula Renault-futam megnyerése után boldogan nyilatkozott. ? Most már szeretném állandósítani a helyemet a dobogón, noha az előzmények nem azt ígérték, hogy ilyen jól kezdem az idényt ? mondta a Hell színeiben versenyző honfitársunk. ? A szezont megelőzően mindössze két tesztnapom volt, míg a többiek húsz-huszonöt gyakorláson vannak már túl. Ennek ellenére a jó taktikának és a tavalyi év Formula Renault-s tapasztalatainak köszönhetően eredményesen kezdtem. Angliában az ITV élőben közvetítette a versenyt, amelyen a negyedik helyről rajtolva, látványos előzésekkel nyertem. Sajnos a nottinghami futam előtt kevesebb időt tölthetek a csapattal, mint szeretném, tudniillik Magyarországon magántanulóként készülök az érettségire…

Formula Renault UK bajnokság, Thruxton, 1. futam: 1. Kiss Pál Tamás 25:03.17, 2. Will Stevens 25:06.13, 3. Harry Tincknell 25:09.14, 2. futam: 1. Will Stevens 18:51.61 2. Lewis Williamson 18:52.40, 3. Harry Tincknell 18:56.57, 4. Kiss Pál Tamás 18:57.12.

Szóljon hozzá!